Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Οι Ρώσοι επιχειρούν να κατασκευάσουν μια πλωτή γέφυρα στην Kherson

Μ. Βρετανία: Οι Ρώσοι επιχειρούν να κατασκευάσουν μια πλωτή γέφυρα στην Kherson
Αν τα καταφέρουν, θα ενισχύσουν τις δυνάμεις τους υποστηρίζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να μετακινούν φορτηγίδες για να κατασκευάσουν μια νέα πλωτή γέφυρα στον ποταμό Δνείπερο στην περιοχή της Kherson, ύστερα από την καταστροφή της γέφυρας Antonivsky που επλήγη από πυραυλικά χτυπήματα των Ουκρανών διατυπώνει το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.
Όπως αναφέρεται, εάν οι Ρώσοι το καταφέρουν αυτό, τότε θα μπορέσουν και πάλι να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ευάλωτες.
Η γέφυρα στην Kherson έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην προσπάθεια τους να πλήξουν την κύρια οδό ανεφοδιασμού του ρωσικού στρατού στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας.
Μέχρι πρότινος οι Ρώσοι στρατιώτες και ο τοπικός πληθυσμός βασιζόταν σε ένα φέρι μποτ για τη μετακίνηση και τον ανεφοδιασμό τους.
Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η ολοκλήρωση της πλωτής γέφυρας θα αυξήσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερο ανεφοδιασμό των Ρώσων, αν και επισημαίνεται πως και αυτή θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε ουκρανική επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης