Διεθνή

Αίγυπτος: Μια ανάσα από την πόρτα του ΔΝΤ

Αίγυπτος: Μια ανάσα από την πόρτα του ΔΝΤ
«Η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συμφωνίας σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση από το ΔΝΤ», δήλωσε τη Δευτέρα 22/8 ο πρωθυπουργός Mostafa Madbouly.
Σχετικά Άρθρα
Η Αίγυπτος πλησιάζει σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα νέο δάνειο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της, σηματοδοτώντας ότι ενδεχομένως να έρθει άμεσα επιπλέον βοήθεια για την οικονομία μετά και τις αλλαγές στις ηγεσία της κεντρικής τράπεζας.
«Η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συμφωνίας σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση από το ΔΝΤ», δήλωσε τη Δευτέρα 22/8 ο πρωθυπουργός Mostafa Madbouly μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως πχ το ποσό που θα μπορούσε να δανειστεί η Αίγυπτος.
Μια συμφωνία με το ΔΝΤ αποτελεί «κλειδί» για το πολυπληθέστερο έθνος του αραβικού κόσμου, καθώς παλεύει με τα υψηλότερα κόστη των τροφίμων και των εισαγόμενων καυσίμων.
Οι ξένοι επενδυτές χαρτοφυλακίου απέσυραν περίπου 20 δισ. δολάρια από την τοπική αγορά χρέους στον απόηχο της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Οι σύμμαχοι της Αιγύπτου στον Κόλπο κάνουν κινήσεις για να υποστηρίξουν την οικονομία μιας χώρας που θεωρείται περιφερειακός κρίκος, δεσμευόμενοι να δώσουν περισσότερα από 22 δισ. δολάρια σε καταθέσεις και επενδύσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης