Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απίθανη η παράταση ζωής για όλους τους πυρηνικούς σταθμούς σύμφωνα με αξιωματούχο

Γερμανία: Απίθανη η παράταση ζωής για όλους τους πυρηνικούς σταθμούς σύμφωνα με αξιωματούχο
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η παράταση της διάρκειας ζωής των τριών πυρηνικών σταθμών θα εξοικονομούσε μόνο το 2% σε σχέση με το φυσικό αέριο.
Σχετικά Άρθρα
Η ενεργειακή κρίση στη Γερμανία επιδεινώθηκε καθώς ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε ότι η παράταση της διάρκειας ζωής των τριών τελευταίων πυρηνικών σταθμών της χώρας θα βοηθούσε ελάχιστα στην επίλυση της ενεργειακής κρίσης ενόψει του χειμώνα, καθώς η Ρωσία πιέζει τις προμήθειες φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως η παράταση της διάρκειας ζωής των τριών πυρηνικών σταθμών θα εξοικονομήσει μόνο το 2% σε σχέση με τη χρήση του φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Robert Habeck ανέφερε πως η παράταση της διάρκειας ζωής του πυρηνικού σταθμού της Βαυαρίας θα μπορούσε να είναι μια επιλογή γιατί θα τροφοδοτούσε την απαραίτητη ενέργεια σε έναν σημαντικό κόμβο παραγωγής που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με χρήση φυσικού αερίου.

Στην ίδια γραμμή και ο καγκελάριος Olaf Scholz

Ο καγκελάριος ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση και τόνισε ένα παρόμοιο μήνυμα:
«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν υπάρχει έτοιμη απάντηση στο ερώτημα τι συμβαίνει όταν τελειώσει το φυσικό αέριο.
«Αν λαμβάναμε την απόφαση να συνεχίσουν να λειτουργούν, τα πυρηνικά εργοστάσια ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα αυτό το χειμώνα, τότε αυτό θα συμβάλει μόνο λίγο στην επίλυση της πρόκλησής μας, επειδή πρόκειται μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Τα στοιχεία του Bloomberg

Τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν ότι η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μειώνεται σταθερά από την κατάρρευση του 2011 στον πυρηνικό σταθμό της Fukushima στην Ιαπωνία.
Η Γερμανία ζήτησε από τους πολίτες να εξοικονομήσουν το NatGas και να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Τα τελευταία στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων, τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας, δείχνουν ότι η αποθήκευση NatGas είναι περίπου 78% πλήρης.

Η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της διατήρησης των εργοστασίων

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση των Γερμανών δείχνει ότι περίπου το 60% από αυτούς τάσσεται υπέρ της παράτασης της διάρκειας ζωής των τριών πυρηνικών σταθμών.
Φαίνεται λοιπόν ότι ο Habeck μπορεί να υποστηρίξει τη διάρκεια ζωής του πυρηνικού σταθμού της Βαυαρίας μόνο επειδή παρέχει κρίσιμη ενέργεια στα εργοστάσια.

Εκτόξευση των τιμών

Εν τω μεταξύ, οι γερμανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έφθασαν σε νέο υψηλό ρεκόρ τη Δευτέρα 22/8, άνω των 700 ευρώ ανά μεγαβατώρα, καθώς οι αγορές ενέργειας είναι πεπεισμένες ότι οι επεκτάσεις πυρηνικών σταθμών δεν έρχονται.
Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας είναι 14 φορές υψηλότερες από τον εποχιακό μέσο όρο τα τελευταία πέντε χρόνια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης