Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα περιορίζουν τις τιμές λόγω πληθωρισμού

Γαλλία: Τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα περιορίζουν τις τιμές λόγω πληθωρισμού
Τη Δευτέρα 22/8, ο γαλλικός κολοσσός λιανικής Carrefour ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει αμετάβλητες τις τιμές για περισσότερα από 100 βασικά προϊόντα για τις επόμενες 100 ημέρες.
Σχετικά Άρθρα
Τα γαλλικά σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα έχουν μια απάντηση στον αυξανόμενο πληθωρισμό – παγώνοντας ορισμένες τιμές για τους επόμενους μήνες.
Τη Δευτέρα 22/8, ο γαλλικός κολοσσός λιανικής Carrefour ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει αμετάβλητες τις τιμές για περισσότερα από 100 βασικά προϊόντα για τις επόμενες 100 ημέρες.
Η λίστα των ειδών περιλαμβάνει δημητριακά πρωινού, καφέ, κονσέρβες λαχανικών, απορρυπαντικό και πάνες.
Η εταιρία, η οποία διαθέτει περισσότερα από 1.400 καταστήματα σε όλη τη Γαλλία, είπε ότι το πάγωμα ήταν μέρος της «αντιπληθωριστικής πρόκλησης» της, αλλά πρόσθεσε ότι οι τιμές θα μπορούσαν, θεωρητικά, να αυξηθούν ξανά εάν αυξηθούν οι δασμοί σε ορισμένα προϊόντα.

Ο πληθωρισμός τιμών καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκε στο 6,8% το έτος έως τον Ιούλιο

Η ανακοίνωση της Carrefour έρχεται αφότου η E.Leclerc, μια άλλη γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα περιορίσει τις τιμές σε περισσότερα από 230 βασικά προϊόντα της μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, επεκτείνοντας το πάγωμα τιμών που εισήγαγε για πρώτη φορά για 120 είδη τον Μάιο.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ενεργειακός γίγαντας TotalEnergies (TOT) έχει επίσης κινηθεί για να προστατεύσει τους αυτοκινητιστές από τις επώδυνες αυξήσεις τιμών στην αντλία.
Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου για τους πελάτες σε όλα τα γαλλικά βενζινάδικά της κατά 0,20 ευρώ ανά λίτρο σε σύγκριση με τις τιμές της παγκόσμιας αγοράς μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και κατά 0,10 ευρώ ανά λίτρο από τον Νοέμβριο μέχρι το τέλος του έτους.
Αυτό είναι επιπλέον της έκπτωσης που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση στη λιανική τιμή των καυσίμων.

Οι κινήσεις της Γαλλικής κυβέρνησης

Τον Απρίλιο, η γαλλική κυβέρνηση μείωσε το κόστος της βενζίνης και του ντίζελ έως και 0,18 ευρώ το λίτρο μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Η επιδότηση αυξάνεται στα 0,30 ευρώ το λίτρο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, πριν πέσει στα 0,10 ευρώ το λίτρο για τον υπόλοιπο χρόνο.
Καταβάλλεται στους παραγωγούς καυσίμων που δίνουν την έκπτωση στους καταναλωτές στα πρατήρια καυσίμων.
«Προτιμούμε να κάνουμε μια άμεση και άμεση συνεισφορά για τους πελάτες μας, παρά έναν έμμεσο φόρο που θα τιμωρούσε τα διυλιστήρια μας», δήλωσε ο CEO Patrick Pouyanné.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης