Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέξας: Τεράστια ίχνη δεινοσαύρων αποκαλύφθηκαν στην κοίτη ποταμού λόγω ξηρασίας - Εξαφανίστηκαν πριν 66 εκατ. χρόνια

Τέξας: Τεράστια ίχνη δεινοσαύρων αποκαλύφθηκαν στην κοίτη ποταμού λόγω ξηρασίας - Εξαφανίστηκαν πριν 66 εκατ. χρόνια
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Dinosaur Valley State Park, πολλά από τα ίχνη θεροπόδων στο πάρκο δεν δείχνουν το χαρακτηριστικό μοτίβο με τα τρία δάχτυλα, επειδή τα ίχνη ήταν φτιαγμένα σε υγρή, βαθιά λάσπη, θάβοντας τα αποτυπώματα των ποδιών

Βυθισμένα ίχνη δεινοσαύρων αποκαλύφθηκαν στο Τέξας λόγω ξηρασίας που έπληξε ποταμό της περιοχής.
Ο ποταμός Paluxy, ο οποίος ρέει μέσα από το Dinosaur Valley State Park στο Τέξας, έχει συρρικνωθεί λόγω των έντονων συνθηκών ξηρασίας που καλύπτουν την πολιτεία και άλλες χώρες στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας ίχνη δεινοσαύρων κάτω από την ίσαλο γραμμή.
Το Dinosaur Valley State Park, περίπου 60 μίλια νοτιοδυτικά από το Fort Worth, φιλοξενεί μια ποικιλία από αποτυπώματα δεινοσαύρων, κυρίως από αρχαία σαυρόποδα και θερόποδα. Είναι η πρώτη φορά που φαίνονται τα ίχνη της κοίτης του ποταμού.
Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Dinosaur Valley State Park στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα ίχνη, που εμφανίζονται ως βαθιές αυλακώσεις στη λασπωμένη κοίτη του ποταμού.
Τα σαυρόποδα περιλαμβάνουν φυτοφάγα είδη δεινοσαύρων όπως ο Diplodocus και ο Brontosaurus και είχαν μεγάλα επίπεδα πόδια που μοιάζουν με ελέφαντα.
Τα θηρόποδα όπως ο Tyrannosaurus rex και τα velociraptors είχαν χαρακτηριστικά πόδια με νύχια, με τρία δάχτυλα. Τόσο τα σαυρόποδα όσο και τα θερόποδα είναι από τους τελευταίους δεινόσαυρους που τελικά εξαφανίστηκαν από χτύπημα αστεροειδούς πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Dinosaur Valley State Park, πολλά από τα ίχνη θεροπόδων στο πάρκο δεν δείχνουν το χαρακτηριστικό μοτίβο με τα τρία δάχτυλα, επειδή τα ίχνη ήταν φτιαγμένα σε υγρή, βαθιά λάσπη, θάβοντας τα αποτυπώματα των ποδιών.
Το Dinosaur Valley State Park έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Φυσικό Ορόσημο από την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων λόγω της εμφάνισης των ιχνών δεινοσαύρων.
Σύμφωνα με το US Dought Monitor, το Τέξας βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε κάποιο βαθμό ξηρασίας, με περίπου το ένα τέταρτο της έκτασής του να βρίσκεται σε κατάσταση «εξαιρετικής ξηρασίας».



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης