Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στην Wall - Πτώση -1,8% για τον Dow στην εβδομάδα

Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στην Wall - Πτώση -1,8% για τον Dow στην εβδομάδα
Νευρικότητα επικράτησε στην σημερινή συνεδρίαση της Wall με τους δείκτες να καταγράφουν μεικτά πρόσημα, στον απόηχο της αύξησης 2% του ΑΕΠ των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, ενώ στην νευρικότητα συνέτειναν και οι ανησυχίες για τον τυφώνα Sandy. Με απώλειες έκλεισε η Wall για την τρέχουσα εβδομάδα, παρασυρόμενη από τον κλάδο των πρώτων υλών.
Παράλληλα, ο Dow έκλεισε στο +0,03% και στις 13.107 μονάδες. Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,14% και στις 1.412 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +0,06% στις 2.988 μονάδες. Στην εβδομάδα, ο Dow σημείωσε πτώση -1,8%, ο Nasdaq -0,6% και ο S%P 500 -1,5%.
Πτώση  -0,96%, στα 3,10 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 3,09 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,20 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, στο 2% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσει έως το 1,8%.  Αν και οι επενδύσεις εμφανίστηκαν μειωμένες, η κατανάλωση στήριξε την ανάπτυξη, το μέγεθος της οποίας όμως αναμένεται να αναθεωρηθεί επί τα χείρω.
Παράλληλα, άνοδο σημείωσε τον Οκτώβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα αυξήθηκε στις 82,6 μονάδες, από 78,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της έρευνας που διενεργεί η Thomson Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan παρά την καθοδική αναθεώρησή του.  μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, ανάμεναν ο δείκτης να κυμανθεί στις 83 μονάδες.
Επίσης, την διαφωνία του με την επίσημη πολιτική της Fed για αγορά περαιτέρω στοιχείων ενεργητικού, εξέφρασε ο διοικητής της Fed του Ritchmond, J. Lacker, καθώς διατείνεται πως η εν λόγω πολιτική δεν θα έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ, ενώ ενδέχεται να συμβάλλει στην αύξηση του πληθωρισμού.
Παράλληλα, ο κ. Lacker διέτεινε πως η δέσμευση για χαμηλά επιτόκια έπειτα από μία οικονομική ανάκαμψη, δεν θα ήταν κατάλληλη. έλος, υπογράμμισε πως η αυξητικές τάσεις που επιδεικνύει ο πληθωρισμός θέτει αναχώματα στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Τέλος, στη σύλληψη του P. Ceglia, για παραποίηση στοιχείων, προχώρησε το FBI.
Ο Ceglia είχε μηνύσει την Facebook Inc. και τον διευθύνων σύμβουλό της, Mark Zuckerberg. Κατά τις πληροφορίες, ο Ceglia δημιούργησε ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία υποτίθεται ότι έλαβε από τον Zuckerberg, δημιούργησε ψεύτικα αρχεία και πλαστογράφησε το συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Zuckerberg το 2003, βάσει του οποίου γινόταν ιδιοκτήτης του 50% της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης