Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρκίνος: Ελπίδα για ασθενείς σε τελικό στάδιο - Η νέα συνδυαστική θεραπεία

Καρκίνος: Ελπίδα για ασθενείς σε τελικό στάδιο - Η νέα συνδυαστική θεραπεία
Η Alison Snowden, 61 ετών, από το Ντόρσετ, διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα πριν από τέσσερα χρόνια και της είπαν ότι είχε έναν χρόνο ζωής, αλλά στη συνέχεια έλαβε pembrolizumab για τρία χρόνια - Πλέον έχει θεραπευθεί.

Επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψαν μια νέα θεραπεία που δίνει ελπίδα στους καρκινοπαθείς και μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου, αποκαλύπτει η εφημερίδα Guardian.
Στις έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχαν ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού, του προστάτη και του εντέρου.
Η ανοσοθεραπεία χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να στοχεύσει και να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα και μπορεί να σώσει ζωές όταν άλλες θεραπευτικές επιλογές, όπως η χειρουργική επέμβαση, η ακτινοθεραπεία ή η χημειοθεραπεία, έχουν αποτύχει.
Ωστόσο, δεν μπορεί να βοηθήσει όλους τους ασθενείς και ορισμένοι όγκοι μπορούν να εξελιχθούν για να αντισταθούν σε αυτήν.

Τώρα ογκολόγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψαν μια θεραπεία με δύο άξονες - ανοσοθεραπεία σε συνδυασμό με γουαδεσιταβίνη, ένα νέο πειραματικό φάρμακο που μπορεί να αναστρέψει την αντίσταση του καρκίνου στην ανοσοθεραπεία. Χάρη σε αυτή, ασθενείς τελικού σταδίου που είχαν εξαντλήσει όλες τις θεραπευτικές επιλογές φάνηκε να επιβιώνουν πολύ περισσότερο, διαπίστωσαν.

Ο συνδυασμός της πεμπρολιζουμάμπης (pembrolizumab) ενός ανοσοθεραπευτικού φαρμάκου, και της γουαδεσιταβίνης, ενός παράγοντα υπομεθυλίωσης DNA επόμενης γενιάς, σταμάτησε την εξέλιξη του καρκίνου σε περισσότερο από το ένα τρίτο των ασθενών που συμμετείχαν στην πρώτη φάση της έρευνας. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο Journal for ImmunoTherapy of Cancer.
Ο διπλός συνδυασμός θα μπορούσε να γίνει ένα αποτελεσματικό νέο όπλο ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου, δήλωσαν ειδικοί στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο και το Ίδρυμα Royal Marsden Foundation. «Πιστεύω ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σχετικά με αυτή τη δοκιμή είναι ότι χρησιμοποιήσαμε πολλές διαφορετικές μεθόδους για να αναζητήσουμε αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα, δείχνοντας σθεναρά ότι επηρεαζόταν από τη συνδυαστική θεραπεία», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, καθηγητής Γιόχαν ντε Μπόνο.
Η Alison Snowden, 61 ετών, από το Ντόρσετ, διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα πριν από τέσσερα χρόνια και της είπαν ότι είχε έναν χρόνο ζωής, αλλά στη συνέχεια έλαβε pembrolizumab για τρία χρόνια. Πλέον έχει θεραπευθεί.
«Γνωρίζω ότι υπάρχει πιθανότητα ο καρκίνος μου να επανέλθει και να αναπτύξει αντοχή στη θεραπεία, επομένως είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ερευνητικές προσπάθειες που στοχεύουν στην αναστροφή της αντίστασης του καρκίνου στην ανοσοθεραπεία», είπε. «Ελπίζω ότι αυτός ο νέος πειραματικός συνδυασμός φαρμάκων θα φτάσει τελικά στην κλινική και θα βοηθήσει τους ανθρώπους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης