Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Νέα μείωση επιτοκίων – Στο 3,65% το ετήσιο LPR, στο 4,30% το πενταετές

Κίνα: Νέα μείωση επιτοκίων – Στο 3,65% το ετήσιο LPR, στο 4,30% το πενταετές
Προσπάθειες για την τόνωση της κινεζικής οικονομίας
Σχετικά Άρθρα
Σε μια ακόμα μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού της προχώρησε σήμερα Δευτέρα 22/8 η Κίνα, μόλις μια εβδομάδα μετά την κίνηση – έκπληξη, να μειώσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το επιτόκιο της ετήσιας μεσοπρόθεσμης δανειακής διευκόλυνσης (MLF) σε ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε ότι το ετήσιο προνομιακό επιτόκιο δανεισμού (LPR) μειώνεται κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,65% από 3,70%, ενώ το πενταετές LPR μειώνεται κατά 15 μονάδες βάσης στο 4,30% από 4,45%.
Σημειώνεται πως τα περισσότερα νέα δάνεια βασίζονται στο ετήσιο LPR.
Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κίνα προκειμένου να αναζωογονήσει τη ζήτηση και να τονώσει την οικονομία της που πλήττεται έντονα το τελευταίο διάστημα από τα εκτεταμένα lockdown λόγω της πανδημίας του covid αλλά και από την κρίση περιουσιακών στοιχείων.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ της εξαιρετικά δύσκολης προσπάθειας να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη χωρίς να ενισχύσει τις πιέσεις από τον πληθωρισμό και να διακινδυνεύσει τη διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Από την άλλη, η αδύναμη ζήτηση πιστώσεων, είναι καθοριστική για τις ενέργειες της PBOC, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στην κινεζική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης