Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έρχεται η «πράσινη» αστυνομία για την έρευνα εμπρησμών και άλλων οικολογικών εγκλημάτων

Γαλλία: Έρχεται η «πράσινη» αστυνομία για την έρευνα εμπρησμών και άλλων οικολογικών εγκλημάτων
Σε πρώτη φάση «πράσινοι αστυνομικοί» (gendarmerie verte) θα ξεπεράσουν τους 3.000, αλλά ο στόχος είναι να αυξηθούν περαιτέρω 
Σχετικά Άρθρα
Τη δημιουργία ενός νέου σώματος «πράσινων αστυνομικών» που θα ασχολείται αποκλειστικά με τον εντοπισμό και την καταστολή περιβαλλοντολογικών εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων η παράνομη απόρριψη σκουπιδιών και η πρόκληση πυρκαγιών, ανακοίνωσε το  υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με την «Le Journal du Dimanche» την Κυριακή 21 Αυγούστου 2021.
Τα μέλη της ομάδας που θα είναι γνωστοί ως «πράσινοι αστυνομικοί» (gendarmerie verte) θα είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό οικολογικών εγκλημάτων.
Σε πρώτη φάση θα ξεπεράσουν τους 3.000, αλλά ο στόχος είναι να αυξηθούν περαιτέρω.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πλάνο, μέλη της ομάδας θα βρίσκονται τοποθετημένα σε διαφορετικά τμήματα, ώστε να παρακολουθούν σε τοπικό επίπεδο, περιβαλλοντολογικές παραβάσεις.

Στο κυνήγι των εμπρηστών

Η δραστηριοποίηση τους θα έχει ιδιαίτερη σημασία στο μέτωπο της δικαστικής δίωξης όσων εντοπίζονται να ευθύνονται για την πρόκληση πυρκαγιών.
Ειδικά το θέμα των πυρκαγιών ήταν ένα από αυτά που υποχρέωσε το υπουργείο να αλλάξει τακτική απέναντι στον εντοπισμό και στην καταστολή τέτοιων φαινομένων.
«Φέτος το καλοκαίρι είχαμε περίπου 80 έως 120 νέες φωτιές την ημέρα σε όλη τη χώρα και μέχρι τώρα έχουμε προχωρήσει σε 26 συλλήψεις πιθανών εμπρηστών» επεσήμανε το υπουργείο εξηγώντας πως το νέο σώμα θα βοηθήσει στη συλλογή στοιχείων για τη δικαστική δίωξη και τιμωρία των εμπρηστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης