Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πληθωριστική βόμβα σαρώνει τις ΗΠΑ – Οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν μηνιαίως κατά 700 δολάρια

Πληθωριστική βόμβα σαρώνει τις ΗΠΑ – Οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν μηνιαίως κατά 700 δολάρια
Παρά την ελαφρά επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Ιούλιο, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή εξακολουθεί να δείχνει ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 8,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Σχετικά Άρθρα

Ο υψηλότερος πληθωρισμός εδώ και σχεδόν 41 χρόνια έχει ως αποτέλεσμα τα αμερικανικά νοικοκυριά να πληρώνουν κατά μέσο όρο 717 δολάρια περισσότερα το μήνα, σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικάνους εκπροσώπους στη Μικτή Οικονομική Επιτροπή (JEC).
Παρά την ελαφρά επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Ιούλιο, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή εξακολουθεί να δείχνει ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 8,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο αυξανόμενο κόστος των αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των τροφίμων, της στέγασης και της υγειονομικής περίθαλψης.

Αστρονομική αύξηση

Οι τιμές αυξήθηκαν 13,3% από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022, κοστίζοντας στο μέσο αμερικανικό νοικοκυριό 717 δολάρια μόνο τον Ιούλιο του 2022, ανέφερε η έκθεσή τους.
Το Fox Business επισημαίνει ότι ακόμα κι αν οι τιμές σταμάτησαν να αυξάνονται, ο πληθωρισμός που ήδη έχει παγιωθεί είχε ως αποτέλεσμα την υπάρχουσα άνοδο των τιμών μεταξύ Αυγούστου 2021 και Ιουλίου 2022, έχει ήδη κοστίσει στο μέσο αμερικανικό νοικοκυριό επιπλέον 8.607 δολάρια.
Ο πληθωρισμός άρχισε να αυξάνεται από την αρχή της διακυβέρνησης Biden, ασκώντας οικονομική πίεση σε πολλά αμερικανικά νοικοκυριά, γράφει ο ιστότοπος Noqreport.

Εξανεμίστηκαν οι αυξήσεις στους μισθούς

Aυτό το βάρος έγινε περισσότερο αισθητό από τις αμερικανικές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και τα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης που προσπαθούν να ανακάμψουν από την πανδημία και των οποίων τα εισοδήματα έχουν ήδη μειωθεί και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις ασταθείς τιμές.
Ενώ οι αριθμοί της ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμειναν σχετικά χαμηλοί και οι εργαζόμενοι γνώρισαν μισθολογικά κέρδη τους τελευταίους μήνες, ο πληθωρισμός έχει διαγράψει μεγάλο μέρος αυτών των αποδοχών.
Τα πραγματικά κέρδη μειώθηκαν κατά 3% τον Ιούλιο, καθώς οι μέσες ωριαίες αποδοχές μειώθηκαν κατά 0,5% από τον Ιούνιο, όταν ληφθούν υπόψη οι υψηλότερες τιμές καταναλωτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης