Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Biden αναζητεί «σωσίβιο» για τις ενδιάμεσες εκλογές στις επενδύσεις 1 τρισ. δολ. για υποδομές

ΗΠΑ: Biden αναζητεί «σωσίβιο» για τις  ενδιάμεσες εκλογές στις επενδύσεις 1 τρισ. δολ. για υποδομές

Επιταχύνεται η αξιοποίηση των κονδυλίων προκειμένου να μην συντριβούν οι Δημοκρατικοί στις Ενδιάμεσες Εκλογές

Σχετικά Άρθρα

Μετά ποσοστά αποδοχής του Joe Biden να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά για εν ενεργεία πρόεδρο, ο Λευκός Οίκος στην προσπάθεια του να αποφύγει τη μάλλον βέβαιη την απώλεια της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως αιχμή του δόρατος την αξιοποίηση του διακομματικού πακέτου του 1 τρισ. δολαρίων για μεγάλα έργα υποδομών για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.
Με το πολιτικό σκηνικό να είναι ιδιαίτερα αρνητικό για το Λευκό Οίκο, οι επενδύσεις του πακέτου μπορεί να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας και τους ρυθμούς ανάπτυξης, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 21 Αυγούστου.
Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, ο αμερικανός υπουργός Μεταφορών Pete Buttigieg θα ξεκινήσει περιοδεία σε έξι πολιτείες από την Τρίτη 23 Αυγούστου, με σταθμούς στη Φλόριντα, την Οκλαχόμα, τη Μινεσότα, το Οχάιο, τη Νεβάδα και το Νιου Χάμπσαϊρ προκειμένου να επιτηρήσει την αξιοποίηση των κονδυλίων του πακέτου.
Άλλωστε οι πρώτες επιδοτήσεις είχαν εγκριθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι χρηματοδοτήσεις

Εκτιμάται πως από το συγκεκριμένο πακέτο έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί πάνω από 5.000 νέα project αξίας άνω των 113 δισ. δολαρίων.
Όμως, σχεδιάζονται νέες σημαντικές επιδοτήσεις μέχρι τα τέλη της χρονιάς, με έμφαση πλέον στην πράσινη ανάπτυξη, όπως στην ανάπτυξη των δικτύων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Μόλις προ ημερών το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε 1,66 δισ. δολάρια σε επιδοτήσεις για την απόκτηση 1.800 νέων πράσινων ηλεκτρικών λεωφορείων και άλλα 2,2 δισ. για τον εκσυγχρονισμό δρόμων και γεφυρών.

Τόνωση της οικονομίας

Τα έργα υποδομών εκτιμάται πως θα τονώσουν την αμερικανική οικονομία σε μια περίοδο ισχνών αγελάδων βοηθώντας την να ξεπαράσει τη φάση της τεχνικη΄ςύφεσης στην οποία έχει εισέλθει λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, της αύξησης του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων.
Πρόκειται για έναν στόχο με μεγάλη πολιτική σημασία για τον Λευκό Οίκο και τους Δημοκρατικών στην απέλπιδα μάχη που δίνουν για να κρατήσουν τα ηνία του Κογκρέσου, στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης