Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σε πολιτική περιδίνηση η κεφαλαιακή ενίσχυση της Monte dei Paschi

Ιταλία:  Σε πολιτική περιδίνηση η κεφαλαιακή ενίσχυση της Monte dei Paschi
Η τράπεζα χρειάζεται να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ένας στόχος που έχει δυσκολέψει λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας
Σχετικά Άρθρα

Τμηματικά θα προχωρήσει η Monte dei Paschi στην άντληση των κεφαλαίων που χρειάζεται για τη διάσωσή της, σύμφωνα με τα στοιχεία του σχεδίου για την στήριξη της βαλλόμενης ιταλικής τράπεζας που δημοσίευσε σε της άρθρο η εφημερίδα «La Repubblica» την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022.
Η τράπεζα χρειάζεται να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.
Ωστόσο η πτώση της κυβέρνησης του Mario Draghi και η προκήρυξη νέων εκλογών για τον ερχόμενο μήνα έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας στην ιταλική αγορά που αναπόφευκτα θα επηρεάσει και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της παλαιότερης τράπεζας στον κόσμο.

Οι διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τράπεζα μπορεί να λάβει 1,6 δισ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.
Όμως, χρειάζεται κατόπιν επιπλέον τονωτικές ενέσεις ρευστότητας από ιδιωτικά κεφάλαια.
Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, υποστήριξαν πως το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου που χρειάζεται η MPS παρά το πολιτικό χάος, ωστόσο πρακτικά θα είναι δύσκολο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης