Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία θυμάται το αποικιοκρατικό της παρελθόν - Στέλνει τη Λεγεώνα των Ξένων στην Υεμένη για το αέριο

Η Γαλλία θυμάται το αποικιοκρατικό της παρελθόν -  Στέλνει τη Λεγεώνα των Ξένων στην Υεμένη για το αέριο
Με όλες τις επιπλοκές και τους μαχητές στην Υεμένη, ειδικά στο νότο, η προσθήκη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων δεν φαίνεται να αποτελεί συνταγή επιτυχίας
Σχετικά Άρθρα

H Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων (μια γαλλική στρατιωτική δύναμη που αποτελείται από ξένους υπηκόους) θα βρεθεί στην Υεμένη προσπαθώντας να ελέγξει περιοχές με στόχο το φυσικό αέριο.
Πρόσφατες μάχες στην επαρχία Shabwa της Νότιας Υεμένης θα μπορούσαν να προμηνύουν μια βαθύτερη εμπλοκή, καθώς η Γαλλία φέρεται να επιδιώκει την ενεργειακή πρόσβαση στην περιοχή.
Η Γαλλία ενδιαφέρεται για τις δυνατότητες εξαγωγών φυσικού αερίου από την Balhaf.
Η Ευρώπη θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περισσότερες εξαγωγές με τον πόλεμο της Ρωσίας να περιορίζει την προσφορά ενέργειας στην κεντρική Ευρώπη.

Βρίσκεται ήδη στην Υεμένη

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης, Abu Bakr al-Qirbi, έδειξε ότι η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων μπορεί να έχει ήδη φτάσει στην επαρχία Shabwah της Υεμένης..
Ο πρώην υπουργός είπε ότι «γίνονται προετοιμασίες της Γαλλίας για εξαγωγή φυσικού αερίου από την εγκατάσταση του Balhaf… υπό το φως των αυξημένων διεθνών τιμών του φυσικού αερίου» και σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης που επιδεινώθηκε από τη σύγκρουση στο Ουκρανία.

Συνταγή αποτυχίας

Με όλες τις επιπλοκές και τους μαχητές στην Υεμένη, ειδικά στο νότο, η προσθήκη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων δεν φαίνεται να αποτελεί συνταγή επιτυχίας.
Η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων είναι ένα σώμα στρατού αλλοδαπών υπηκόων, που χρησιμοποιείται ιστορικά σε γαλλικές υπερπόντιες πολεμικές περιπέτειες.
Έχει χρησιμοποιηθεί με φειδώ τις δεκαετίες από το τέλος της αποικιοκρατίας της Αφρικής.
Μένει να φανεί με ποιον ευθυγραμμίζεται η Γαλλία, καθώς οι Σαουδάραβες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι οι περιφερειακές δυνάμεις στην περιοχή.
Οι Σαουδάραβες υποστηρίζουν την κυβέρνηση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τους αυτονομιστές και γενικά έχουν αποτρέψει τις εξαγωγές από τη Shabwa τον τελευταίο καιρό, αν και δεν είναι σαφές ότι έχουν δεσμευτεί σε αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης