Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αισιόδοξη η υπ.Εξωτερικών και υποψήφια αρχηγός των Συντηρητικών Liz Truss, υποστηρίζει πως η ύφεση «δεν είναι αναπόφευκτη»

Βρετανία: Αισιόδοξη η υπ.Εξωτερικών και υποψήφια αρχηγός των Συντηρητικών Liz Truss, υποστηρίζει πως η ύφεση «δεν είναι αναπόφευκτη»
"Μπορούμε να αδράξουμε ευκαιρίες εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο", υπογραμμίζει, η Βρετανίδα ΥΠΕξ

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, υποψήφια αρχηγός των Συντηρητικών στις επικείμενες εκλογές του κόμματός της, Liz Truss, υποστηρίζει πως η ύφεση "δεν είναι αναπόφευκτη" και ότι είναι εφικτό "να αδράξουμε ευκαιρίες", σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα The Sun και δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή 21/8.
"Ακούμε πολύ συχνά ότι θα υπάρξει ύφεση", αναφέρει η Truss και συμπληρώνει "Δεν νομίζω ότι είναι αναπόφευκτη".
"Μπορούμε να αδράξουμε ευκαιρίες εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο", υπογραμμίζει.

Η LizTruss προβάλλει στις δημοσκοπήσεις ως το μεγάλο φαβορί απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Rishi Sunak για να διαδεχθεί τον Boris Johnson στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία.
Όπως λέει η ίδια, φιλοδοξεί να ηγηθεί μιας "επανάστασης για τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες".
Και υπερθεματίζει, λέγοντας: "Γιατί να μην προέρχεται από τη Βρετανία το επόμενο Google ή το επόμενο Facebook;
Γιατί να μην είναι μια βρετανική εταιρεία;"
Η Truss υπόσχεται τεράστιες φοροελαφρύνσεις, σε αντίθεση  με τον αντίπαλό της στην κούρσα για τη διαδοχή του Boris Johnson θέλει πρώτα να μειώσει τον πληθωρισμό που αποδυναμώνει τα βρετανικά νοικοκυριά.
Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος έχουν προθεσμία έως τις 2 Σεπτεμβρίου προκειμένου να επιλέξουν με επιστολική ψήφο τον νέο ηγέτη τους.
Ο διάδοχος του Boris Johnson αναμένεται να ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης