Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: Προειδοποίηση για περικοπή 50% στα ετήσια bonus λόγω πτώσης της διαφημιστικής δαπάνης

Twitter: Προειδοποίηση για περικοπή 50% στα ετήσια bonus λόγω πτώσης της διαφημιστικής δαπάνης
Τα οικονομικά αποτελέσματα και η πτώση της διαφημιστικής δαπάνης λόγω του Ουκρανικού
Σχετικά Άρθρα

Tο Twitter προειδοποίησε τους εργαζομένους την Παρασκευή 19 Αυγούστου ότι τα ετήσια μπόνους τους μπορεί να μειωθούν κατά 50% λόγω της εικόνας του ισολογισμού της εταιρείας και της οικονομικής αβεβαιότητας, σύμφωνα με τους New York Times.
Τα νέα έρχονται εν μέσω μιας δικαστικής μάχη με τον Elon Musk για την ολοκλήρωση ενός deal 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αφού ανακοίνωσε η εταιρεία μείωση τριμηνιαίων εσόδων τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά από το 2020 - συμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις πρόκειται για καθαρή λειτουργική ζημία 344 εκατομμυρίων δολαρίων (για την οποία κατηγόρησαν την αποτυχία του deal με τον Musk).
Οι διαφημιζόμενοι, οι οποίοι προσφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Twitter, είναι αναποφάσιστοι όσον αφορά τα σχέδιά τους καθώς η αβεβαιότητα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία περιορίζει τις σχετικές δαπάνες και η προσφορά εξαγοράς εκ μέρους του Musk αβεβαιότητα για το μέλλον της εταιρείας.

Το σίριαλ για το deal των 44 δισ. δολ

Ο Μασκ, ο οποίος συμφώνησε να αγοράσει το Twitter τον Απρίλιο, προσπαθεί τώρα να αποχωρήσει από τη συμφωνία..
Η εταιρεία πρόκειται να αντιμετωπίσει τον κ. Μασκ σε μια δίκη τον Οκτώβριο στο Δικαστήριο του Ντέλαγουερ
Αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 7.500 άτομα -πολλοί από τους οποίους δήλωναν ενθουσιασμένοι αφότου ο Musk ανακοίνωσε τα σχέδια εξαγοράς του- και στη συνέχεια απογοητεύτηκαν όταν δήλωσε ότι ήθελε να αποχωρήσει από τη συμφωνία.

Έσοδα και κερδοφορία…

Στο email της Παρασκευής, ο CFO του Twitter Ned Segal είπε στους υπαλλήλους ότι το κλίμα στην εταιρεία πιθανότατα θα επηρέαζαν τα ετήσια μπόνους - επί του παρόντος στο 50% το ποσού που προβλεπόταν εάν η εταιρεία είχε πετύχει τους οικονομικούς της στόχους, σύμφωνα με δύο εργαζόμενους.
Δηλαδή η περικοπή του bonus να αυξηθεί ή να μειωθεί με βάση την κερδοφορία της εταιρείας, καθώς το Twitter συνδέει τα ετήσια bonus του με τηn επίδοση στα έσοδα και την κερδοφορία.
Η εταιρεία έχει μειώσει το λειτουργικό κόστος για να αντιμετωπίσει το δυσμενές χρηματοπιστωτικό και οικονομικό περιβάλλον - επιβραδύνοντας τις προσλήψεις και μειώνοντας το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης