Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη – βόμβα: Το mRNA του ενισχυτικού εμβολίου της Moderna, παρασκευάζεται από εταιρεία που συνεργάζεται στενά με τη CIA

Αποκάλυψη – βόμβα: Το mRNA του ενισχυτικού εμβολίου της Moderna, παρασκευάζεται από εταιρεία που συνεργάζεται στενά με τη CIA
To mRNA παρασκευάζεται όχι από τη Moderna αλλά από μια νέα εταιρεία με απροκάλυπτες διασυνδέσεις  με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη νέα έκδοση του εμβολίου της Moderna για τον Cοvid με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι παρέχει προστασία τόσο από την αρχική μορφή του ιού όσο και από την πολύ λιγότερο θανατηφόρα αλλά πιο μεταδοτική παραλλαγή Omicron.
Το προϊόν εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) με την υποστήριξη της Επιτροπής Φαρμάκων της βρετανικής κυβέρνησης.
Περιγραφόμενο από αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου ως «ακονισμένο εργαλείο» στη συνεχιζόμενη εκστρατεία εμβολιασμού του έθνους, το αναδιαμορφωμένο εμβόλιο συνδυάζει το προηγουμένως εγκεκριμένο εμβόλιο Covid με ένα «υποψήφιο εμβόλιο» που στοχεύει την παραλλαγή Omicron BA.1.
Αυτό το υποψήφιο εμβόλιο δεν έχει ποτέ προηγουμένως εγκριθεί και δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο ανεξάρτητης μελέτης, αναφέρει ο ιστότοπος Noqreport.

Εντελώς πειραματικό

Η MHRA ενέκρινε το εμβόλιο με βάση μια ενιαία, ημιτελή δοκιμή σε ανθρώπους που διεξάγεται επί του παρόντος από τη Moderna.
Η εταιρεία προώθησε ελλιπή στοιχεία από αυτή τη δοκιμή σε δελτία τύπου της εταιρείας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Η μελέτη δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί σε ιατρικό περιοδικό ή με αξιολόγηση από ομοτίμους.
Δεν έχουν διατυπωθεί ανησυχίες από καμία ρυθμιστική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου της MHRA, σχετικά με το παρελθόν της Moderna να εμπλέκεται σε ύποπτη και πιθανή παράνομη δραστηριότητα σε προηγούμενες δοκιμές προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού εμβολίου της για τον Covid.

Μαζική εκστρατεία εμβολιασμού

Η έγκριση έρχεται λίγο πριν πολλές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, σχεδιάσουν να πραγματοποιήσουν μια μαζική εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού κατά του Covid -19 αυτό το φθινόπωρο.
Η Moderna σημείωσε επίσης ότι η έγκριση για το αναμνηστικό εμβόλιο για την Omicron εκκρεμεί στις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία και τον Καναδά – οι οποίες σχεδιάζουν επίσης φθινοπωρινές εκστρατείες εμβολιασμού που επικεντρώνονται στον ιό.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Stéphane Bancel, χαρακτήρισε το αναδιαμορφωμένο εμβόλιο «ο κύριος υποψήφιος μας για ενισχυτικό το φθινόπωρο του 2022».

Εταιρεία που συνεργάζεται με τη CIA

Ωστόσο, σε αντίθεση με το αρχικό εμβόλιο της εταιρείας για τον Covid, το γενετικό υλικό ή ο αγγελιοφόρος RNA (mRNA), για αυτό το νέο εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένου του νεοσύστατου γενετικού υλικού που προορίζεται να παρέχει προστασία έναντι της παραλλαγής Omicron, παρασκευάζεται και όχι από τη Moderna αλλά από μια σχετικά νέα εταιρεία που δεν έχει τύχει καθόλου της προσοχής των μέσων ενημέρωσης, παρά τις απροκάλυπτες διασυνδέσεις της με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε αθόρυβα ότι μια εταιρεία που ονομάζεται National Resilience (συχνά αναφέρεται απλώς ως Resilience) θα αρχίσει να κατασκευάζει το mRNA για τα προϊόντα εμβολίου Moderna Covid.
Σύμφωνα με τους όρους της πολυετούς συμφωνίας, «Η Resilience θα παράγει mRNA για το εμβόλιο Moderna COVID-19 στις εγκαταστάσεις της στη Mississauga του Οντάριο, για διανομή σε όλο τον κόσμο».

Πειραματικά φάρμακα

Η National Resilience ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2020, και περιγράφει τον εαυτό της ως «μια εταιρεία παραγωγής και τεχνολογίας αφιερωμένη στη διεύρυνση της πρόσβασης σε πολύπλοκα φάρμακα και στην προστασία των βιοφαρμακευτικών αλυσίδων εφοδιασμού από διαταραχές».
Έκτοτε οικοδομεί ένα βιώσιμο δίκτυο λύσεων παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, από άκρο σε άκρο, με στόχο να διασφαλίσει ότι τα φάρμακα του σήμερα και του αύριο μπορούν να παραχθούν γρήγορα, με ασφάλεια και σε κλίμακα».
Σχεδιάζει περαιτέρω να «επανεφεύρει τη βιοκατασκευή» και να «εκδημοκρατίσει την πρόσβαση σε φάρμακα», δηλαδή γονιδιακές θεραπείες, πειραματικά εμβόλια και άλλα «φάρμακα του αύριο».
Για την επιδίωξη αυτών των στόχων, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα «επενδύσει ενεργά στην ανάπτυξη ισχυρών νέων τεχνολογιών για την παραγωγή σύνθετων φαρμάκων που καθορίζουν το μέλλον των θεραπευτικών, συμπεριλαμβανομένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών, ιικών φορέων, εμβολίων και πρωτεϊνών». Ιδρύθηκε με την αναφερόμενη πρόθεση «να οικοδομήσει ένα καλύτερο σύστημα για την παραγωγή πολύπλοκων φαρμάκων για την καταπολέμηση θανατηφόρων ασθενειών» ως τρόπο βελτίωσης της «ετοιμότητας για την πανδημία» μετά την Covid.
Η εταιρεία διέθεσε αρχικά τις παρασκευαστικές της ικανότητες ως «η πλατφόρμα Resilience» και λύσεις συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης RNA για εμβόλια, επεξεργασία γονιδίων και θεραπευτικά. και «Παραγωγή ιών», συμπεριλαμβανομένων των φορέων ιών, των ογκολυτικών ιών (δηλαδή ενός ιού που έχει κατασκευαστεί για να επιτίθεται κατά προτίμηση στα καρκινικά κύτταρα), των ιών για χρήση στην ανάπτυξη εμβολίων και των ιών με γονιδιακή επεξεργασία για απροσδιόριστους σκοπούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα, πολλά αμφιλεγόμενα πειράματα έχουν δικαιολογήσει την τροποποίηση ιών για τους ίδιους σκοπούς που περιγράφονται από τις δυνατότητες παραγωγής ιών της National Resilience. Επιπλέον, η National Resilience προσφέρει σκευάσματα προϊόντων και άλλες μεθόδους, όπως βιολογικά και κυτταρικές θεραπείες, στην πελατεία της και η «Παραγωγή Ιών» του ιστότοπού της έχει αφαιρεθεί από τότε.

Η ραγδαία άνοδος

Η Νational Resilience, ως μια τόσο νέα εταιρεία, έχει πολύ λίγους πελάτες και υπάρχουν ελάχιστες δημοσίως διαθέσιμες πληροφορίες για τις παρασκευαστικές της δυνατότητες, εκτός από τον ιστότοπο της εταιρείας.
Η εταιρεία απέκτησε το πρώτο της εργοστάσιο εμπορικής παραγωγής μόλις τον Μάρτιο του 2021, που βρίσκεται στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης και αγοράστηκε από τη Sanofi, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η απόκτηση ενός άλλου ξεχωριστού εργοστασίου που βρίσκεται στη Mississauga του Οντάριο του Καναδά.
Ανακοινώθηκαν ανακατασκευές για τα εργοστάσια, αλλά λίγα είναι γνωστά δημόσια για την πρόοδό τους. Πριν από τις εξαγορές, η εταιρεία είχε υπομισθώσει μια εγκατάσταση στην περιοχή Bay στο Fremont της Καλιφόρνια.
Τον Απρίλιο του 2021, η National Resilience εξαγόρασε την Ology Bioservices Inc., η οποία είχε λάβει σύμβαση 37 εκατομμυρίων δολαρίων από τον αμερικανικό στρατό τον προηγούμενο Νοέμβριο για την ανάπτυξη μιας προηγμένης θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του Covid.
Αυτή η εξαγορά παρείχε επίσης στην National Resilience το πρώτο της εργαστήριο Βιοασφάλειας Επιπέδου 3 (BSL-3) και τη δυνατότητα να κατασκευάζει κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, εμβόλια και φορείς ζωντανών ιών και ογκολυτικούς ιούς.
Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των «επαναστατικών» παρασκευαστικών ικανοτήτων της, η National Resilience συνήψε συνεργασία με την κυβέρνηση του Καναδά τον Ιούλιο του περασμένου έτους.
Σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία, η καναδική κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει 199,2 εκατομμύρια (περίπου 154,9 εκατομμύρια δολάρια) στη θυγατρική της National Resilience στο Οντάριο, Resilience Biotechnologies Inc. Τα περισσότερα από αυτά τα κεφάλαια προορίζονται για χρήση στην επέκταση της εγκατάστασης του Οντάριο που απέκτησε η Resilience τον περασμένο Μάρτιο και η οποία τώρα παρασκευάζει το mRNA για τα προϊόντα Covid της Moderna.
resil.JPG
Ο υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας του Καναδά, François-Philippe Champagne, υποστήριξε τότε ότι η επένδυση θα «χτίσει τη μελλοντική ετοιμότητα για την πανδημία» και θα βοηθήσει «να αναπτυχθεί το οικοσύστημα της βιοεπιστήμης του Καναδά ως κινητήρας για την οικονομική μας ανάκαμψη».
Πιο πρόσφατα, το 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε μερικούς νέους πελάτες – την Takeda, την Opus Genetics και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στελέχη της National Resilience, οι φιλοδοξίες της εταιρείας προφανώς υπερβαίνουν κατά πολύ την παραγωγή RNA και ιών. Για παράδειγμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Resilience, Rahul Singhvi, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία επιδιώκει να οικοδομήσει «το πιο προηγμένο βιοφαρμακευτικό οικοσύστημα παραγωγής στον κόσμο».
Ωστόσο, ο Singhvi αρνήθηκε να πει πολλά σχετικά με τις λεπτομέρειες όσον αφορά το πώς ακριβώς η εταιρεία σχεδιάζει να γίνει η πιο ελίτ εταιρεία βιοκατασκευής του πλανήτη.
Σε συνέντευξή του στους The San Francisco Business Times, ο Singhvi δηλώνει ότι η Resilience θέλει να γεμίσει τα τεράστια εργοστάσια παραγωγής της με «τεχνολογίες και ανθρώπους που μπορούν να θέτουν και να εφαρμόζουν νέα πρότυπα για την κατασκευή κυτταρικών θεραπειών και γονιδιακών θεραπειών καθώς και θεραπειών με βάση το RNA».
Πριν από το Resilience, ο Singhvi ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της NovaVax και λειτουργικός συνεργάτης της Flagship Pioneering, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και την άνοδο της Moderna.

Ο ιδρυτής

Η Resilence ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία της Biotech Robert Nelsen, ο οποίος είναι γνωστός για το ότι ακούει «τους πρώτους ψίθυρους της επιστήμης, ακόμη και όταν τα δεδομένα είναι πολύ νωρίς για σχεδόν οποιονδήποτε άλλο».
nielsen.JPG
Ο Nelsen ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές στην Illumina, έναν γίγαντα υλικού και λογισμικού αλληλουχίας γονιδίων με βάση την Καλιφόρνια που πιστεύεται ότι κυριαρχεί επί του παρόντος στον τομέα της γονιδιωματικής.
Όπως αναφέρθηκε σε μια προηγούμενη έρευνα, η Illumina είναι στενά συνδεδεμένη με την DARPA του Wellcome Trust γνωστό ως Wellcome Leap, το οποίο επίσης επικεντρώνεται σε «φουτουριστικά» «φάρμακα».
Ο Nelsen είναι τώρα πρόεδρος του συμβουλίου της National Resilience, το οποίο συνεργάζεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και τη λεγόμενη Big Pharma.
rna.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης