Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σταματήστε να καταστρέφετε τη Γερμανία» - Βιοτέχνες κατά Scholz για να άρει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία

«Σταματήστε να καταστρέφετε τη Γερμανία» - Βιοτέχνες κατά Scholz για να άρει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία
Αναφέρονται σε μια δημοσίευση της Transparency International, στην οποία η Ουκρανία κατέλαβε την 122η θέση όσον αφορά τη διαφθορά το 2021 - καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν είχε χειρότερη απόδοση. «Και θέλετε να βάλετε τη Γερμανία στο κύμα εξαιτίας αυτού;» καταλήγουν 16 εκπρόσωποι όλων των συντεχνιών που υπέγραψαν την έκκληση επικρίνουν τον Scholz

Ο Σύλλογος Βιοτεχνών της περιοχής Halle (Saale) στη Σαξονία-Άνχαλτ κάλεσε τον καγκελάριο Scholz να άρει όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, γράφει η γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.
Σε ανοιχτή επιστολή που έλαβε το γερμανικό δίκτυο σύνταξης RND, οι τεχνίτες ζητούν επίσης διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.
«Εμείς οι τεχνίτες γνωρίζουμε από πολυάριθμες συνομιλίες με τους πελάτες μας ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν το βιοτικό τους επίπεδο για την Ουκρανία. Δεν είναι αυτός ο πόλεμος μας! λέει η ανοιχτή επιστολή.
Επίσης, τεχνίτες απευθύνονται στον Scholz με την ερώτηση:
«Θέλεις να γίνεις ο καγκελάριος που έφερε τη Γερμανία στην καταστροφή; Θέλετε πραγματικά να θυσιάσετε τη χώρα σας;»
Το συνδικάτο του Okrug επέκρινε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «σοβαρό έγκλημα» και «σαφή παραβίαση του άρθρου 2 του Χάρτη του ΟΗΕ».
Ωστόσο, οι συντάκτες της επιστολής τόνισαν ότι ανησυχούν «για το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας», «για τη συνέχιση της ύπαρξης της επιχείρησής μας» και «για τη χώρα μας».
Επιπλέον, η Ουκρανία δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα άψογο δημοκρατικό κράτος, πιστεύουν οι τεχνίτες από την περιοχή Halle (Saale).
Αναφέρονται σε μια δημοσίευση της Transparency International, στην οποία η Ουκρανία κατέλαβε την 122η θέση όσον αφορά τη διαφθορά το 2021 - καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν είχε χειρότερη απόδοση. «Και θέλετε να βάλετε τη Γερμανία στο κύμα εξαιτίας αυτού;» καταλήγουν 16 εκπρόσωποι όλων των συντεχνιών που υπέγραψαν την έκκληση επικρίνουν τον Scholz.
Εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται, ο μέσος εργάτης της βιομηχανίας σύντομα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τα έξοδα διαβίωσής του.
Τότε ακόμη και οι απολύτως φυσιολογικές, απαραίτητες βιοτεχνικές υπηρεσίες θα καταστούν μη διαθέσιμες, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε απολύσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων, προειδοποιεί η γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης