Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Δεν ξέρουμε πώς θα επιβιώσουμε» - Επιχειρήσεις σε όλο το Ην. Βασίλειο κλείνουν λόγω κρίσης στο κόστος ζωής

«Δεν ξέρουμε πώς θα επιβιώσουμε» - Επιχειρήσεις σε όλο το Ην. Βασίλειο κλείνουν λόγω κρίσης στο κόστος ζωής
Επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα απαιτούν από την κυβέρνηση να τους παράσχει στήριξη, η οποία δεν παρέχεται ακόμη για τις επιχειρήσεις

Οι μικρές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάζονται να κλείσουν λόγω της εκτίναξης των λογαριασμών ενέργειας και των τιμών των τροφίμων, αναφέρει η Daly Mail.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα απαιτούν από την κυβέρνηση να τους παράσχει στήριξη, η οποία δεν παρέχεται ακόμη για τις επιχειρήσεις.
Παμπ, εστιατόρια και επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάζονται να κλείσουν εν μέσω επιδείνωσης της κρίσης κόστους ζωής στη χώρα, σύμφωνα με την Daily Mail.
Στη δυσκολότερη κατάσταση βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι ηγέτες των οποίων ζητούν την άμεση κυβερνητική παρέμβαση.
Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, ο πληθωρισμός έφτασε σε διψήφιο ποσοστό και διαμορφώθηκε στο 10,1%. 45 εκατομμύρια Βρετανοί αναμένεται να δυσκολευτούν με τους λογαριασμούς ρεύματος αυτό το χειμώνα.
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Γιορκ διαπίστωσε ότι 18 εκατομμύρια νοικοκυριά θα αναγκαστούν να τα βγάλουν πέρα ​​μετά την αύξηση των ορίων των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο.
Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Yorkshire, Marco Di Rienzo, αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας.
Το ιταλικό εστιατόριο Santoni παρέμεινε δημοφιλές όλο αυτό το διάστημα, αλλά με την επιδείνωση της κρίσης κόστους ζωής, ο Di Rienzo έμεινε χωρίς άλλη επιλογή.
«Ο κύριος παράγοντας είναι αυτό που μας περιμένει.
Νομίζω ότι θα έχουμε ένα-δύο δύσκολα χρόνια μπροστά: αύξηση των τιμών για τα τρόφιμα, το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα», είπε ο εστιάτορας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές του φυσικού αερίου και του ρεύματος έχουν ήδη αυξηθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια.
Το φαγητό για το εστιατόριο έχει πάρει επίσης «τρομακτικές διαστάσεις».
Έτσι, από τον Μάρτιο, ένα βαρέλι φυτικού ελαίου 20 λίτρων έχει αυξηθεί στην τιμή από 20 λίρες σε 42 λίρες.
Το εισαγόμενο ιταλικό τυρί μοτσαρέλα αυξήθηκε επίσης σε τιμή από 6 λίρες το κιλό σε πάνω από 7 λίρες, ενώ οι ντομάτες San Marzano αυξήθηκαν από 8,70 λίρες σε 11,20 λίρες το κιλό.
Η ιδιοκτήτρια τσαγιέρας του Derbyshire, Claire Ransome, φοβάται επίσης ότι η επιχείρησή της θα μπορούσε να κλείσει εάν δεν λάβει περισσότερη κρατική υποστήριξη.
Για την επιχείρησή της, είπε, οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 254% στις 415 λίρες το μήνα.
« Δεν έχω την πολυτέλεια να πληρώνω 415 £ το μήνα μόνο για ηλεκτρικό ρεύμα.
Είμαι πολύ ανήσυχος και δεν ξέρω πώς να ζήσω. Φοβάμαι ότι στο τέλος θα χάσω το σπίτι μου εξαιτίας όλων αυτών», αναφέρει η δημοσίευση του Ransom.
Η Jenny Taylor, ιδιοκτήτρια του The Teapot στο Milton, λέει ότι η επιχείρησή της έχει διπλασιάσει τους λογαριασμούς ενέργειας και τους φόβους για το μέλλον της.
Σύμφωνα με αυτήν, η τρέχουσα κατάσταση « θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για πολλές μικρές επιχειρήσεις».
Το κινέζικο εστιατόριο Royal Crown του Aberdeen πρόκειται επίσης να κλείσει αφού χρεώθηκε 10.000 £ σε φυσικό αέριο - 10 φορές περισσότερο από το συνηθισμένο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης