Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Το Ισραήλ θα παρέχει πληροφορίες στις ΗΠΑ για το κλείσιμο των παλαιστινιακών ΜΚΟ

State Department: Το Ισραήλ θα παρέχει πληροφορίες στις ΗΠΑ για το κλείσιμο των παλαιστινιακών ΜΚΟ
Ενόχληση του Ισραήλ απο την Κυβέρνηση Biden
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες με βάση το κλείσιμο παλαιστινιακών μη κυβερνητικών οργανώσεων δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ned Price, ενώ εξέφρασε ανησυχία για το κλείσιμο ομάδων της κοινωνίας των πολιτών την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022.
Η Ουάσιγκτον επικοινώνησε με Ισραηλινούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων υψηλού επιπέδου, για περισσότερες πληροφορίες, δήλωσε ο Price σε τακτική ενημέρωση Τύπου, μετά την επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας στα γραφεία επτά ομάδων στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη που κατηγορεί για διοχέτευση βοήθειας σε μαχητικές ομάδες.
«Θα εξετάσουμε ό,τι μας παρέχεται και θα καταλήξουμε στο δικό μας συμπέρασμα», είπε ο Price.
Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν το κλείσιμο των ΜΚΟ και είπαν ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τις ισραηλινές κατηγορίες. Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές στο Ισραήλ επισήμαναν ενοχλημένες ότι «αυτή είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Biden λέει δημόσια ότι οι πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ που δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό των ΜΚΟ ως τρομοκρατικών ομάδων πέρυσι δεν έγιναν αποδεκτές από τις ΗΠΑ»


Καταδίκη από τα Ηνωμένα Εθνη

«Οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν παρουσιάσει στα Ηνωμένα Έθνη κανένα αξιόπιστο στοιχείο που να δικαιολογεί αυτές τις δηλώσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
«Ως εκ τούτου, τα κλεισίματα φαίνονται εντελώς αυθαίρετα».
Τα Ηνωμένα Έθνη προσδιόρισαν τις ομάδες ως Ένωση Υποστήριξης Κρατούμενων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Addameer. Al Haq, Bisan Center for Research and Development, Defense for Children International – Παλαιστίνη, Επιτροπές Εργασίας Υγείας (HWC), Ένωση Επιτροπών Αγροτικής Εργασίας (UAWC), η Ένωση Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών (UPWC).
Εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται με τις ομάδες, επικαλούμενη έλλειψη στοιχείων για τις ισραηλινές κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης