Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Ποινή φυλάκισης 34 ετών λόγω twitter

Σαουδική Αραβία: Ποινή φυλάκισης 34 ετών λόγω twitter
Η ποινή αυτή είναι η μεγαλύτερη για ακτιβίστρια στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας.
Σχετικά Άρθρα
Η Salma al-Shehab, μια 34χρονη μητέρα δύο παιδιών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λιντς στην Αγγλία, έκανε διακοπές στη Σαουδική Αραβία τον Ιανουάριο του 2021 όταν συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εκφράζουν την υποστήριξη στον ακτιβιστή Loujain al-Hathloul, ο οποίος φυλακίστηκε εκείνη την εποχή επειδή υπερασπιζόταν το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν και τον τερματισμό του συστήματος ανδρικής κηδεμονίας του βασιλείου.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ειδικό Εφετείο Ποινικού Δικαστηρίου της Σαουδικής Αραβίας αύξησε την ποινή της al-Shehab σε 34 χρόνια.
Σύμφωνα με την Freedom Initiative, μια ομάδα που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, που υποστηρίζει τους άδικα φυλακισμένους στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η ποινή αυτή είναι η μεγαλύτερη για ακτιβίστρια στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας.
slma.png
Οι ΗΠΑ κάνουν τα «στραβά μάτια»

Παρά την υπόσχεση να κάνει τη Σαουδική Αραβία «παρία» για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της φρικιαστικής δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, ο Biden συνάντησε τον Μπιν Σαλμάν στη Τζέντα τον περασμένο μήνα, όπου αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις.
Εβδομάδες αργότερα, η κυβέρνηση Biden ενέκρινε την πώληση πυραύλων Raytheon αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σαουδική Αραβία.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης