Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dagens Nyheter: Έως και 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται ήδη σε μυστικές βάσεις στο Ην. Βασίλειο

Dagens Nyheter: Έως και 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται ήδη σε μυστικές βάσεις στο Ην. Βασίλειο
Όλες οι συμμετέχουσες χώρες αναμένεται να συνεισφέρουν στους απαιτούμενους κλάδους: χειρισμός όπλων, σκοποβολή, βασική επιβίωση στο πεδίο, τακτικές μάχης, ιατρική εκπαίδευση, εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς και μελέτη του διεθνούς δικαίου και των νόμων του πολέμου, γράφει ο Dagens Nyheter

Έως και 10.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή σε τέσσερις στρατιωτικές βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, γράφει το Dagens Nyheter.
Στο άμεσο μέλλον, 45 Σουηδοί εκπαιδευτές θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευσή τους και μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός τους θα αυξηθεί στα 120 άτομα.
Οι συντάκτες του σουηδικού ΜΜΕ επισκέφτηκαν μία από αυτές τις μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νοτιοανατολική Αγγλία και περιγράφουν αυτό που είδαν με τις λέξεις «ένα γεγονός μοναδικό για τη μεταπολεμική εποχή».
Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, η ηγεσία της Ουκρανίας εξέδωσε εντολή για τη δημιουργία ενός στρατού που θα αποτελείται από «ένα εκατομμύριο ανθρώπους».
Σκοπός της δημιουργίας του ήταν να αναγκάσει τον ρωσικό στρατό να υποχωρήσει και να ανακτήσει στρατηγικά σημαντικές περιοχές κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας.
Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο να κινητοποιήσεις έναν στρατό: όσοι δεν ξέρουν να χειρίζονται όπλα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούν.
Έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι τα στρατόπεδα εκπαίδευσης της Ουκρανίας έχουν δεχτεί πυραύλους από τη Ρωσία, γράφει το Dagens Nyheter.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλοί από τους Ουκρανούς που πέθαναν πρόσφατα από βομβαρδισμούς πυροβολικού ήταν νεοσύλλεκτοι που είχαν λίγο χρόνο για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.
Ο Johnson είπε τον Ιούνιο ότι οι Βρετανοί θα εκπαιδεύουν 10.000 Ουκρανούς νεοσύλλεκτους κάθε τέσσερις μήνες, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει αρκετές εβδομάδες βασικής εκπαίδευσης για μαχητές που σπάνια ή ποτέ δεν έχουν λάβει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Dagens Nyheter.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 2.400 στους 10 χιλιάδες νεοσύλλεκτους έχουν ήδη εκπαιδευτεί.
Ωστόσο, ο ταγματάρχης Craig Hutton, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη στρατιωτική εκπαίδευση στη βάση, είναι πεπεισμένος ότι η εκπαίδευση θα συνεχιστεί μετά την επίτευξη του στόχου.
«Εάν περισσότερα από 10 χιλιάδες άτομα πρέπει να εκπαιδευτούν, τότε θα συνεχίσουμε την εξάσκηση για όσο χρόνο χρειάζονται οι Ουκρανοί» , αναφέρει το Dagens Nyheter.
Καναδοί ειδικοί έχουν ήδη φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και σύντομα θα φτάσουν εκπαιδευτές από την Ολλανδία και τη Δανία.
Μελλοντικά μέλη του ΝΑΤΟ - Σουηδία και Φινλανδία - θα λάβουν επίσης μέρος.
Περίπου 45 εκπαιδευτές από τη Σουηδία θα φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός λίγων εβδομάδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του σουηδικού υπουργείου Άμυνας.
Όλες οι συμμετέχουσες χώρες αναμένεται να συνεισφέρουν στους απαιτούμενους κλάδους: χειρισμός όπλων, σκοποβολή, βασική επιβίωση στο πεδίο, τακτικές μάχης, ιατρική εκπαίδευση, εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς και μελέτη του διεθνούς δικαίου και των νόμων του πολέμου, γράφει ο Dagens Nyheter.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης