Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Τα συναλλαγματικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,8 δισ. δολάρια σε μια εβδομάδα, στα 580 δισ. δολάρια

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας:  Τα συναλλαγματικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,8 δισ. δολάρια σε μια εβδομάδα, στα 580 δισ. δολάρια

Αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αξίας περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν παγώσει ως αποτέλεσμα των κυρώσεων της Δύσης.

Σχετικά Άρθρα
Τα διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας ανήλθαν συνολικά σε 580,6 δισ. δολάρια στις 12 Αυγούστου 2022, αυξημένα κατά 1,01% (ή 5,8 δισ. δολάρια) σε μία εβδομάδα, ανέφερε την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 η Κεντρική Τράπεζα.
«Τα διεθνή αποθέματα ανήλθαν σε 580,6 δισ. δολάρια στις 12 Αυγούστου, αυξημένα κατά 5,8 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα λόγω θετικής αναθεώρησης», ανέφερε η έκθεση.
Στις 5 Αυγούστου 2022, τα διεθνή αποθέματα ανέρχονταν σε 574,8 δις. δολάρια.
Τα διεθνή αποθέματα της Ρωσίας είναι συναλλαγματικά διαθέσιμα υψηλής ρευστότητας στην Τράπεζα της Ρωσίας και τη ρωσική κυβέρνηση.
Περιλαμβάνουν ξένο νόμισμα, Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR) του ΔΝΤ, αποθεματικό στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και νομισματικό χρυσό.

Τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία

Η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina δήλωσε νωρίτερα ότι τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αξίας περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν «παγώσει» ως αποτέλεσμα των κυρώσεων της Δύσης.
Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις κατά της Τράπεζας της Ρωσίας.
Εκτός από το πάγωμα των αποθεμάτων σε χρυσό και ξένο συνάλλαγμα της Ρωσίας, απαγορεύτηκαν όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με τη διαχείριση των αποθεματικών και των περιουσιακών στοιχείων της ρυθμιστικής αρχής, καθώς και οι συναλλαγές με οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο, οργανισμό ή φορέα που ενεργεί για λογαριασμό ή υπό τη διεύθυνση της Κεντρικής Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης