Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το δίλημμα Putin σε Ιαπωνία, Ν. Κορέα για το LNG: H ρωσική Sakhalin-2 ζητά πληρωμές μέσω Gazprombank

Το δίλημμα Putin σε Ιαπωνία, Ν. Κορέα για το LNG: H ρωσική Sakhalin-2 ζητά πληρωμές μέσω Gazprombank

O Putin εντείνει τον έλεγχο στα βασικά ενεργειακά assets της Ρωσίας

Σχετικά Άρθρα

Σε μια νέα επίδειξη ισχύος προβαίνει ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο του το LNG.
Ειδικότερα, η Ρωσία ζήτησε από τους αγοραστές LNG από τη ρωσική Sakhalin-2 να πληρώνουν μέσω Gazprombank JSC, θέτοντας έτσι σε δίλημμα πελάτες όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, σχετικά με κυρώσεις που απειλούν τις αποστολές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, η Sakhalin Energy LLC, ο νέος χειριστής, έστειλε οδηγίες διακανονισμού στους πελάτες για πληρωμή σε δολάρια στην Gazprombank. Η Gazprom PJSC κατέχει λίγο περισσότερο από το 50% της Sakhalin Energy.
Πρόκειται για ακόμα μία προσπάθεια από την πλευρά του Putin να εδραιώσει την παρουσίασε στην ενεργειακή αγορά, την ίδια στιγμή που περιορίζει τις ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Οι περισσότερες αποστολές LNG από το Sakhalin-2 πηγαίνει στην Ιαπωνία, που βασίζεται στη Ρωσία για σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό. Η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν είναι επίσης εισαγωγείς από το Sakhalin-2.
Παλαιότερα γίνονταν πληρωμές σε μη ρωσικές τράπεζες. Οι πληρωμές στη Sakhalin θα πραγματοποιούνταν μέσω της Bank of New York Mellon Corp., η οποία θα ενεργεί ως ανταποκρίτρια τράπεζα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα έγγραφα της 16ης Αυγούστου. Η χρήση μιας τράπεζας των ΗΠΑ ως μεσάζων μπορεί να αποφύγει πιθανές κυρώσεις.
Τουλάχιστον δύο αγοραστές LNG ελέγχουν με τις νομικές ομάδες τους εάν μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές στην Gazprombank χωρίς να παραβιάσουν οποιεσδήποτε κυρώσεις, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης