Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση για παράνομες παρακολουθήσεις κατά της CIA και του Mike Pompeo κατέθεσε ομάδα δημοσιογράφων

tags :
Μήνυση για παράνομες παρακολουθήσεις κατά της CIA και του Mike Pompeo κατέθεσε ομάδα δημοσιογράφων
«Η μήνυση ανέφερε ότι η CIA υπό τον Pompeo παραβίασε τα δικαιώματα απορρήτου αυτών των Αμερικανών δημοσιογράφων και δικηγόρων φέροντας να τους κατασκοπεύσει»
Μήνυση κατά της CIA και του πρώην επικεφαλής της Mike Pompeo κατέθεσε ομάδα δημοσιογράφων και δικηγόρων που συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον Julian Assange και τα WikiLeaks, καθώς ισχυρίζονται ότι παρακολουθήθηκαν παράνομα από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
«Το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών προστατεύει τους Αμερικανούς πολίτες από την υπερβολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ ακόμη και όταν οι δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα σε μια ξένη πρεσβεία σε μια ξένη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής δικηγόρος των εναγόντων, Richard Roth, κατά την κατάθεση της αγωγής.
«Η μήνυση ανέφερε ότι η CIA υπό τον Pompeo παραβίασε τα δικαιώματα απορρήτου αυτών των Αμερικανών δημοσιογράφων και δικηγόρων φέροντας να τους κατασκοπεύσει», αναφέρει το Reuters.
«Οι ενάγοντες περιλαμβάνουν τους δημοσιογράφους Charles Glass και John Goetz και τους δικηγόρους Margaret Kunstler και Deborah Hrbek, οι οποίοι έχουν εκπροσωπήσει τον Assange».
Ο τότε διευθυντής της CIA υπό τον Πρόεδρο Trump, Mike Pompeo, βρίσκεται στο επίκεντρο της νομικής δράσης και των ισχυρισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης