Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πάντα για την φήμη: Οι αστέρες του Hollywood χρησιμοποιούν την Ουκρανία για προσωπικούς σκοπούς

Τα πάντα για την φήμη: Οι αστέρες του Hollywood χρησιμοποιούν την Ουκρανία για προσωπικούς σκοπούς
Οι Ben Stiller, Angelina Jolie, Sean Penn και Liev Schreiber έχουν ήδη επισκεφθεί το Κίεβο
Για να επιστήσει την προσοχή στην ουκρανική κρίση, ο Volodymyr Zelensky βασίζεται σε μια συνεχή ροή καλεσμένων από το Χόλιγουντ, γράφει το The Hill.
Οι Ben Stiller, Angelina Jolie, Sean Penn, Liev Schreiber και Jessica Chastain έχουν ήδη επισκεφθεί το Κίεβο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αστέρες του Χόλιγουντ στην Ουκρανία επιδιώκουν καθαρά προσωπικούς στόχους: εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και λαχταρούν τη δημόσια αναγνώριση για να δημιουργήσουν τη δική τους επωνυμία.
Η Jessica Chastain έγινε η τελευταία εκπρόσωπος της βιομηχανίας του θεάματος που επισκέπτεται την Ουκρανία.
Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα στο επίσημο κανάλι Telegram του Zelensky δείχνουν την Chastain να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Ουκρανό πρόεδρο.
«Η Αμερικανίδα ηθοποιός Chastain βρίσκεται σήμερα στην Ουκρανία.
Για εμάς τέτοιες επισκέψεις επωνύμων είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Χάρη σε αυτό, ο κόσμος θα ακούσει, θα γνωρίσει και θα καταλάβει την αλήθεια για το τι συμβαίνει στη χώρα μας ακόμη περισσότερο», έγραψε ο Zelensky.
Οι Ben Stiller, Angelina Jolie, Sean Penn και Liev Schreiber έχουν ήδη επισκεφθεί το Κίεβο.
Ωστόσο, οι επισκέψεις των «πλούσιων και διάσημων» στην εμπόλεμη ζώνη δεν μένουν χωρίς κριτική.
«Μου φαίνεται ότι αυτό που κάνουν είναι πολύ προβληματικό», λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του York Ilan Kapoor, συγγραφέας του Celebrity Humanism: An Ideology for Global Philanthropy. Ποιοι είναι οι σταρ του Χόλιγουντ;
Αν το καλοσκεφτείς, αντιπροσωπεύουν μόνο τον εαυτό τους, γιατί χρειάζονται και λαχταρούν την κοινωνική αναγνώριση για να δημιουργήσουν το brand τους.
Όλα έχουν να κάνουν με το branding ».
Ο Καπούρ σημείωσε ότι δεν κατηγορεί τον Zelensky, ο οποίος ήταν ο ίδιος ηθοποιός της τηλεόρασης πριν μπει στην πολιτική, επειδή γνώρισε τα αστέρια.
Για τον Zelensky, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του Τύπου και «όλου του μηχανήματος των δυτικών διασημοτήτων» είναι ένας «αποτελεσματικός τρόπος» να συνεχίσει να ασκεί πίεση στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω εξασθενημένου ενδιαφέροντος του κοινού για την ουκρανική κρίση, είπε ο ειδικός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης