Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: «Έκρηξη» στον αριθμό των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία - Διαρκής αύξηση

Daily Sabah: «Έκρηξη» στον αριθμό των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία - Διαρκής αύξηση
Το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο συνολικός αριθμός των ξένων τουριστών έφτασε τα 16,37 εκατομμύρια

Πανηγυρίζουν οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας, ο αριθμός των τουριστών που φτάνουν στην Τουρκία από τη Ρωσία και τις ευρωπαϊκές χώρες αυξάνεται αυτή τη σεζόν ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν.
Το γεγονός οδήγησε σε μια ανοδική αναθεώρηση των εποχικών προβλέψεων και συνέβαλε επίσης στο άνοιγμα επιπλέον πτήσεων, σύμφωνα με την Daily Sabah.
Η Τουρκία κατέγραψε υψηλότερο ρυθμό αύξησης στον αριθμό των τουριστών που έφτασαν από τη Ρωσία και την Ευρώπη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.
Σύμφωνα με εκπροσώπους της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας, αυτό έχει ήδη οδηγήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εποχιακών προσδοκιών.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία ήρθε στη δεύτερη θέση ως προς τον συνολικό αριθμό τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους, γράφει η Daily Sabah.
Νωρίτερα, πολλοί εξέφρασαν φόβους ότι η αύξηση της αβεβαιότητας στη διεθνή σκηνή και οι δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω των αυστηρότερων κυρώσεων μετά την έναρξη του πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας θα επηρεάσουν αρνητικά τον αριθμό των τουριστών που φθάνουν.
Ωστόσο, οι στατιστικές δείχνουν ότι ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία αυξάνεται σταθερά, δήλωσε ο Μεχμέτ Ίσλερ, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Τούρκων (TÜROFED).
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στο μεσογειακό θέρετρο της Αττάλειας, παραδοσιακά δημοφιλές στους Ρώσους.
«Πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη στον τομέα του τουρισμού.
Οι προσδοκίες μας για τη ρωσική αγορά είναι τώρα ακόμη υψηλότερες από ό,τι στην αρχή της σεζόν», δήλωσε ο Isler σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σημείωσε επίσης ότι οι τουριστικές ροές από ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία συνεχίζουν επίσης να αυξάνονται.
«Προβλέψαμε ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια τουρίστες θα έρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο αριθμός αυτός πλησιάζει ήδη τα 3,5 εκατομμύρια», εξήγησε ο Ischler.
Το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο συνολικός αριθμός των ξένων τουριστών έφτασε τα 16,37 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 186% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Την ίδια στιγμή, η Γερμανία κατέλαβε την πρώτη θέση: από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2022, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έφτασαν από εκεί, δηλαδή σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με το άρθρο.
Στη δεύτερη θέση ήρθε η Ρωσία, από όπου έχουν ήδη φτάσει στην Τουρκία περίπου 1,5 εκατομμύριο τουρίστες.
Επιπλέον, περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα 1,2 εκατομμύρια από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, γράφει η Daily Sabah.
«Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών» σημείωσε ο Μπουλέντ Ιλμπαχάρ, πρόεδρος του Συνδέσμου για τον Τουρισμό και την Προώθηση της Περιφέρειας Κουσάντασι. Κατά τη γνώμη του, τέτοια αποτελέσματα επιτεύχθηκαν χάρη στην ισορροπημένη εξωτερική πολιτική της Άγκυρας σχετικά με τη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Η υψηλή ζήτηση έχει ήδη οδηγήσει στην οργάνωση πρόσθετων πτήσεων από τη Ρωσία σε δημοφιλή τουρκικά θέρετρα όπως το Bodrum, το Dalaman και η Antalya, είπε επίσης ο Ilbahar.

www.bankingnews.g 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης