Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα έκρηξη σε ρωσική βάση στην Κριμαία με πυρομαχικά – Ο Zelensky προειδοποιεί για Zaporizhia και καθαιρεί στελέχη

Νέα έκρηξη σε ρωσική βάση στην Κριμαία με πυρομαχικά – Ο Zelensky προειδοποιεί για Zaporizhia και καθαιρεί στελέχη
Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις ο Zelensky στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας...

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Κριμαία, σε ρωσική βάση αποθήκευσης πυρομαχικών και πλέον γεννώνται πολλά ερωτηματικά για την δεύτερη μεγάλη έκρηξη αφού η πιθανότητα να είναι σαμποτάζ είναι μεγάλη.
Είχε προηγηθεί μεγάλη έκρηξη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο όπου λόγω της έκρηξης καταστράφηκαν 6 αεροπλάνα…

Νέα έκρηξη σε βάση στην Κριμαία…

Πυρκαγιά που προκάλεσε την έκρηξη πυρομαχικών ξέσπασε στις 16 Αυγούστου στις 06:15 ώρα Μόσχας σε στρατιωτική βάση στην Κριμαία που έχει προσαρτηθεί από το 2014 στην Ρωσία.
Η φωτιά ξέσπασε σε προσωρινή αποθήκη πυρομαχικών μιας ρωσικής βάσης στη βόρεια πλευρά του οικισμού Maiskoye της περιοχής Dzhankoysky.
Λόγω της φωτιάς σε μια προσωρινή βάση αποθήκευσης πυρομαχικών εξερράγησαν τα πυρομαχικά.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κριμαίας, δύο πολίτες τραυματίστηκαν.
Στην περιοχή Dzhankoysky, ως αποτέλεσμα της έκρηξης πυρομαχικών, ο σιδηρόδρομος μεταξύ των σταθμών Azov και Razezd μια απόσταση 10 χλμ υπέστη ζημιές.
Τρία τρένα παρέμειναν στους σταθμούς, στα οποία βρίσκονταν 2.000 άτομα.
Россия. Республика Крым. Джанкойский район. Дым от пожара на территории площадки временного хранения боеприпасов одной из воинских частей в районе населенного пункта Майское. В результате возгорания произошла детонация хранившихся боеприпасов. Сергей Мальгавко/ТАСС
Από το κατεστραμμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία πριν λίγες ημέρες...
l6opcfahf2c9rkdug16-kmdD-U401577006508grC-600x313IlSole24Ore-Web_1.jpg

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί απαγορευμένες αντιαρματικές νάρκες της Γαλλίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί απαγορευμένες αντιαρματικές νάρκες και συγκεκριμένα τύπου EMP F2 γαλλικής κατασκευής, η οποία μετά την εγκατάσταση τους δεν μπορούν να εξουδετερωθούν.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) χρησιμοποιούν αντιαρματικές νάρκες EMP F2 γαλλικής κατασκευής, οι οποίες, αφού εγκατασταθούν, δεν μπορούν να εξουδετερωθούν, γεγονός που αποτελεί ευθεία παραβίαση των απαιτήσεων της Σύμβασης της Γενεύης.
Μετά από ένα σοβαρό πλήγμα από τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στις θέσεις της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού στην περιοχή του οικισμού Artemovsk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, περισσότεροι από 50 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ και έξι μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, καταστράφηκαν.
Ως αποτέλεσμα, οι μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υποχώρησαν.

«Μετά την υποχώρηση των Ουκρανών από τις θέσεις τους στην περιοχή Artemovsk, οι συμμαχικές δυνάμεις αποκάλυψαν γεγονότα άμεσης παραβίασης από το καθεστώς της Ουκρανίας των απαιτήσεων της Σύμβασης της Γενεύης.
Περισσότερες από 50 αντιαρματικές νάρκες EMP F2 γαλλικής κατασκευής ανακάλυψε ο ρωσικός στρατός.

Όταν τοποθετηθούν σε θέση μάχης, αυτές οι νάρκες δεν μπορούν να αφαιρεθούν ή να εξουδετερωθούν.
Η χρήση τέτοιων πυρομαχικών αποτελεί άμεση παραβίαση των απαιτήσεων του δεύτερου πρωτοκόλλου «σχετικά με την απαγόρευση ή τον περιορισμό της χρήσης ναρκών, παγίδων και άλλων συσκευών», το οποίο αποτελεί μέρος της Σύμβασης της Γενεύης για την Απαγόρευση ή Περιορισμό της χρήσης αδιάκριτων όπλων, που υιοθετήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 10 Οκτωβρίου 1980.

Zelensky: Μια καταστροφή στη Zaporozhzhya θα απειλούσε ολόκληρη την Ευρώπη

Μια «καταστροφή» στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhzhya ή Zaporizhia που ελέγχεται από τη Ρωσία στη νότια Ουκρανία θα απειλούσε ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
«Από το καταφύγιο του πυρηνικού σταθμού, οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τις γύρω πόλεις και κοινότητες», ανέφερε ο Zelensky.
«Οποιοδήποτε ραδιενεργό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhzhya μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τουρκία, τη Γεωργία και τις χώρες των πιο απομακρυσμένων περιοχών.
Όλα εξαρτώνται από την κατεύθυνση και τη δύναμη του ανέμου», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Εάν οι ενέργειες της Ρωσίας οδηγήσουν σε καταστροφή, οι συνέπειες θα μπορούσαν να επηρεάσουν όσους παραμένουν σιωπηλοί προς το παρόν», προειδοποίησε.
Ως εκ τούτου, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει «νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας» και να μην «ενδώσει στον πυρηνικό εκβιασμό».
«Όλες οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από τον σταθμό και τις γύρω περιοχές χωρίς όρους».
Ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia, είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, καταλήφθηκε στις αρχές Μαρτίου από ρωσικά στρατεύματα με την εισβολή στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποδείξεις ότι οι Ουκρανικοί χτυπούν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις ο Zelensky στις υπηρεσίες ασφαλείας

Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις του Volodymyr Zelensky στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος απομάκρυνε τον επικεφαλής του SBU των μυστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφαλείας στο Κίεβο και στις περιοχές Lviv και Ternopil.
Ο Serhiy Zayats απολύθηκε από τη θέση του επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης υπηρεσιών στην περιοχή του Κιέβου, ο Yuriy Boreichuk απολύθηκε από τη θέση του επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης της SBU στην περιοχή Ternopil, ενώ ο Artem Bondarenko μετακινήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφοριών στην περιοχή Lviv στο Κίεβο και την περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Οι ρώσοι προειδοποιούν για την αύξηση του πυρηνικού κινδύνου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενεργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια και τα συμφέροντα άλλων κρατών, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των πυρηνικών κινδύνων ανέφερε η ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.
Τα αμερικανικά βήματα για περαιτέρω εμπλοκή σε μια υβριδική αντιπαράθεση με τη Ρωσία στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης είναι γεμάτα με απρόβλεπτη κλιμάκωση και μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων», προειδοποίησαν Ρώσοι διπλωμάτες.

«Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της σκόπιμης κατάρρευσης από τις ΗΠΑ ενός συστήματος ελέγχου των όπλων και μη διάδοσης τους που ίσχυε εδώ και 10ετίες.
Η μονομερής αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς και η καταγγελία της συμμετοχής στη Συνθήκη Ανοιχτών Ουρανών, αποτελεί πλήγμα για τα καθεστώτα διαφάνειας και ελέγχου των πυρηνικών όπλων».

Οι ρώσοι προειδοποιούν τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας χαρακτήρισε επικίνδυνο το ταξίδι της αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia.
Σε όλη τη γραμμή του μετώπου υπάρχει ένας τεράστιος κίνδυνος, δεδομένου ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι ετερογενείς ένοπλοι σχηματισμοί.
Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι έτοιμοι να διαπράξουν οποιαδήποτε πρόκληση, ανέφεραν ρωσικές πηγές, σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ότι ο παγκόσμιος οργανισμός θα μπορούσε να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia με την υποστήριξη των Ουκρανών.
«Σε αυτή την περίπτωση, τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν εάν η αντιπροσωπεία της ΔΟΑΕ περνούσε την πρώτη γραμμή»
Οι ρώσοι θεωρούν ανεύθυνες τις εκκλήσεις του Κιέβου για αποστρατιωτικοποίηση του πυρηνικού σταθμού.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έρχεται με μια επιθεώρηση των εγκαταστάσεων, ελέγχει εάν οι υποχρεώσεις εκπληρώνονται ή όχι, δηλαδή εάν πυρηνικό υλικό χρησιμοποιείται στον σταθμό για ειρηνικούς σκοπούς, αυτός είναι ο στόχος και η εντολή του.
Αν προσέξει η επιθεώρηση οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο εργασίας, φυσικά θα την περιγράψει στις εκθέσεις της, θα συζητηθεί, όλα τα άλλα δεν είναι ευθύνη του φορέα».
Украина. Запорожская область. Энергодар. Вид на Запорожскую атомную электростанцию (АЭС). По сообщениям Минобороны РФ, 7 августа в результате обстрела ВСУ была повреждена высоковольтная линия "Каховская", обеспечивавшая подачу электроэнергии в Запорожскую и Херсонскую области. На Запорожской АЭС произошел скачок напряжения, вызвавший задымление на открытом распределительном устройстве станции. Также сработала система защиты, отключившая подачу электроэнергии. Снимок с видео. Максимально возможное качество. Пресс-служба Минобороны РФ/ТАССПРЕДОСТАВЛЕНО ТРЕТЬЕЙ СТОРОНОЙ 8 АВГУСТА 2022. ТОЛЬКО ДЛЯ РЕДАКЦИОННОГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ

Nuclear-ftr_1.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης