Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trading εγκλωβισμένων στα ρωσικά ομόλογα παρέχουν οι JPMorgan και Bank of America

Trading εγκλωβισμένων στα ρωσικά ομόλογα παρέχουν οι JPMorgan και Bank of America
Το 10ετές κρατικό ομόλογο της Ρωσίας διαπραγματεύεται στα 39 σεντς στο ευρώ
Να προσφέρουν πρόσβαση στη διαπραγμάτευση ρωσικών ομολόγων είναι διατεθειμένες οι JPMorgan και Bank of America, προκειμένου να καταφέρουν πολλοί εγκλωβισμένοι επενδυτές να πουλήσουν τους τίτλους που κατείχαν.
Μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι δεν αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ για τα άτομα να κλείνουν τις θέσεις τους στη Ρωσία, η Bank of America έστειλε σημείωμα στους επενδυτές εξηγώντας ότι οι συναλλαγές είναι διαθέσιμες για εκείνους που επιδιώκουν να αποχωρήσουν από τους ρωσικούς τίτλους.
Η Barclays και η Jefferies Financial Group έχουν επίσης προσφέρει τη δυνατότητα στους επενδυτές.

Τα προβλήματα των προηγούμενων μηνών

Στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία και των αυστηρών κυρώσεων των ΗΠΑ, πολλές τράπεζες αποχώρησαν από τη Ρωσία και σταμάτησαν τις συναλλαγές στα περιουσιακά στοιχεία της χώρας.
Αυτό άφησε ορισμένους επενδυτές να παραμείνουν σε ζημιογόνες θέσεις, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα της μεσιτείας.
Σύμφωνα με τους νομικούς, οι επενδυτές είχαν πάντα τη δυνατότητα να πουλήσουν τις θέσεις τους σύμφωνα με τους κανόνες των κυρώσεων των ΗΠΑ, αλλά το θέμα ήταν τόσο αμφιλεγόμενο που πολλοί μεσίτες απλώς αρνήθηκαν.
Δεδομένης της πρόσφατης καθοδήγησης από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων, υπάρχει πλέον περισσότερη εμπιστοσύνη στην αγορά σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι τράπεζες μπορούν να διαπραγματεύονται ρωσικά περιουσιακά στοιχεία χωρίς να παραβιάζουν τους κανόνες.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το 10ετές κρατικό ομόλογο της Ρωσίας διαπραγματεύεται στα 39 σεντς στο ευρώ, από τα χαμηλά των 16 σεντς στα τέλη Ιουνίου, όταν οι τράπεζες είχαν αποσυρθεί από τις συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης