Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουτιά άνω του 4% για το πετρέλαιο, λόγω Κίνας και Ιράν

Βουτιά άνω του 4% για το πετρέλαιο, λόγω Κίνας και Ιράν
Κάτω από τα 95 δολάρια το Brent
Βουτιά άνω του 4% καταγράφει το πετρέλαιο σήμερα καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, και ενόψει της απάντησης του Ιράν σε μια πρόταση πυρηνικής συμφωνίας που θα μπορούσε να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχωρούν 3,49 δολ. ή 3,56% στα 94,66 δολ. το βαρέλι, ακολουθώντας το -1,5% της Παρασκευής.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρεί 3,32 δολάρια ή 3,61% στα 88,77 δολάρια, μετά από πτώση 2,4% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Επιβράδυνση στην Κίνα

Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο, ενώ η παραγωγή των διυλιστηρίων υποχώρησε στα 12,53 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.
Η τράπεζα ING μείωσε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κίνας το 2022 στο 4% από 4,4% προηγουμένως.
Προειδοποίησε ότι είναι δυνατή μια περαιτέρω υποβάθμιση, ανάλογα με την ισχύ των εξαγωγών που υποφέρουν από τον υψηλό πληθωρισμό, τους συνεχείς περιορισμούς COVID-19 και την αύξηση της ανεργίας στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο ρόλος του Ιράν

Η προσφορά πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί εάν το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδεχτούν μια πρόταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναβιώσουν την πυρηνική συμφωνία του 2015, η οποία θα άρει τις κυρώσεις στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Hossein Amirabdollahian δήλωσε ότι το Ιράν θα απαντήσει στην πρόταση της ΕΕ αργότερα εντός της ημέρας και ότι μια συμφωνία μπορεί να συναφθεί εάν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν σε τρία εναπομείναντα ζητήματα.
«Θα χρειαστούμε περισσότερες συνομιλίες εάν η Ουάσιγκτον δεν δείξει ευελιξία για την επίλυση των υπολοίπων ζητημάτων…
Όπως η Ουάσιγκτον, έχουμε το δικό μας σχέδιο Β εάν οι συνομιλίες αποτύχουν», είπε ο Amirabdollahian, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης