Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova προς ΗΠΑ: Εάν χαρακτηρίσετε τη Ρωσία κράτος - τρομοκράτη να διαβάσετε για τις συνέπειες, εάν... γνωρίζετε ανάγνωση

Zakharova προς ΗΠΑ: Εάν χαρακτηρίσετε τη Ρωσία κράτος - τρομοκράτη να διαβάσετε για τις συνέπειες, εάν... γνωρίζετε ανάγνωση
Η Zakharova τόνισε ότι η Δύση δεν κατάφερε να απομονώσει τη Ρωσία, όπως δεν κατάφερε να ακυρώσει τη ρωσική κουλτούρα και ιστορία
Σχετικά Άρθρα

Τα σχέδια των ΗΠΑ να απομονώσουν τη Ρωσία διεθνώς απέτυχαν, γεγονός που εξηγεί τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να μας χαρακτηρίσουν ως χώρα που υποστηρίζει την τρομοκρατία μέσω άλλων, δήλωσε την Κυριακή (14/8/2022) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Χρησιμοποιούν άλλους για να υλοποιήσουν την ιδέα τους (να προσθέσουν τη Ρωσία σε αυτόν τον κατάλογο).
Στην πραγματικότητα, τα κράτη της Βαλτικής έχουν ήδη μιλήσει σχετικά με αυτό το θέμα», είπε σε συνέντευξή στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.
Τόνισε ότι η Δύση δεν κατάφερε να απομονώσει τη Ρωσία, όπως δεν κατάφερε να ακυρώσει τη ρωσική κουλτούρα και ιστορία.

Απομονώθηκε η Δύση

«Δεν έγινε. Ο κόσμος δεν έδωσε σημασία σε όλα όσα έλεγε η Ουάσιγκτον.
Η Δύση έχει απομονωθεί από τη χώρα μας και στη συνέχεια πυροδότησε το Σχέδιο Β - να κάνει κακό όπου είναι δυνατόν. Κυρίως με πληρεξούσιο», είπε, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον προτιμά να το κάνει μέσω εκείνων των χωρών που εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά πρόσφατα.
Σύμφωνα με την Zakharova, οι κυβερνήσεις των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης δεν είναι «η ελίτ που είναι υπεύθυνη για τα βήματά της» - δηλαδή άγονται και φέρονται - και η Ουάσιγκτον το χρησιμοποιεί.

Εάν γνωρίζουν ανάγνωση

Υπενθύμισε ότι η Μόσχα έχει εξηγήσει ξεκάθαρα στην Ουάσιγκτον ποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό το βήμα (καταχώριση της Ρωσίας ως χώρας που υποστηρίζει την τρομοκρατία).
«Εάν γνωρίζουν ανάγνωση πιθανότατα θα καταλάβουν. Το έχουμε πει πολλές φορές - όχι μόνο προφορικά, αλλά και σε γραπτά και μάλιστα τα μεταφράσαμε στα αγγλικά. Άρα, η ερώτηση απευθύνεται στους ανθρώπους με τους οποίους ασχολούμαστε. Αλλά τα πάντα έχει ειπωθεί πολλές φορές», τόνισε η Zakharova, όπως μεταδίδει το Tass.
Το κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε την Πέμπτη (11/8) μια δήλωση που αναγνωρίζει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ως τρομοκρατία και ανακηρύσσει τη Ρωσία κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Εκτός από αυτό, οι Λετονοί βουλευτές κάλεσαν τις χώρες της ΕΕ να αναστείλουν την έκδοση βίζας εισόδου σε Ρώσους υπηκόους.
Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, η Zakharova είπε ότι τα βήματα της Λετονίας έχουν τις ρίζες τους στην παραδοσιακή ξενοφοβία και δεν έχουν βάση.
Η Ουκρανία κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να προσθέσουν τη Ρωσία στον κατάλογο των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης