Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεσανατολικό: Οκτώ τραυματίες σε επίθεση κατά λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ – Σύλληψη ενός υπόπτου

Μεσανατολικό: Οκτώ τραυματίες σε επίθεση κατά λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ – Σύλληψη ενός υπόπτου
Έχει συλληφθεί ένας άνδρας

Στους οκτώ ανέρχονται οι τραυματίες, εν των οποίων οι δύο σοβαρά, της ένοπλης επίθεσης κατά λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 14/8, όπως ανακοίνωσαν η ισραηλινή αστυνομία και οι διασώστες.
Ήδη, έχει συλληφθεί ένας άνδρας, ανέφερε η αστυνομία, η οποία προηγουμένως είχε ενημερωθεί για πυρά εναντίον λεωφορείου κοντά στον Τάφο του Δαυίδ και είχε αποκλείσει την περιοχή.
«Ο τρομοκράτης βρίσκεται στα χέρια μας», δήλωσε στον κρατικό ραδιοσταθμό ο Kan Eli Levy, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Η Magen David Adom, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε πως επενέβη αφού έλαβε πληροφορίες για πυρά εναντίον ενός λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ.
Ο εκπρόσωπός της, ο Zaki Heller, έκανε λόγο για 7 τραυματίες που «έχουν όλοι τις αισθήσεις τους, μια γυναίκα και έξι άνδρες, δύο από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για 8 τραυματίες, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό.
Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Shaarei Tsedek στην Ιερουσαλήμ ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ιατρικές ομάδες χρειάστηκε να προχωρήσουν σε καισαρική επέμβαση σε μια έγκυο που τραυματίσθηκε κατά την επίθεση, η οποία «παραμένει διασωληνωμένη και σε σοβαρή κατάσταση», ενώ το βρέφος γεννήθηκε και είναι σε σταθερή κατάσταση.
«Όλοι αυτοί, που θέλουν να μας κάνουν κακό, πρέπει να ξέρουν πως θα πληρώσουν το τίμημα για κάθε επίθεση στους πολίτες μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Yair Lapid.
Στο μεταξύ, το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας, χαιρέτισε μια «ηρωική επιχείρηση», χωρίς ωστόσο να αναλάβει επισήμως την ευθύνη γι' αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης