Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το «νερό - νεράκι» λένε οι Βρετανοί και αδειάζουν τα ράφια από εμφιαλωμένο νερό, λόγω ξηρασίας

Το «νερό - νεράκι» λένε οι Βρετανοί και αδειάζουν τα ράφια από εμφιαλωμένο νερό, λόγω ξηρασίας
Στα σούπερ μάρκετ έτρεξαν για άλλη μια φορά πανικόβλητοι καταναλωτές στη Βρετανία, που μαστίζεται από την ξηρασία με αποτέλεσμα να επιβληθεί πλαφόν στην προμήθεια εμφιαλωμένου νερού από κάποιες εταιρίες

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, η μισή Αγγλία κηρύχθηκε σε κατάσταση ξηρασίας για πρώτη φορά από το 2018, καθώς παρότι υπήρχαν προβλέψεις για βροχοπτώσεις και καταιγίδες, το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Βρετανίας δεν αναμένεται να δει σημαντικές βροχές μέχρι τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να σπεύσουν μαζικά να προμηθευτούν εμφιαλωμένο νερό και τα ράφια πολλών σούπερ μάρκετ σε αρκετές περιοχές, να αδειάσουν, σύμφωνα με τον Guardian.
Οι υπηρεσίες Ύδρευσης καλούν τους πολίτες να κάνουν γρήγορα ντους, να ποτίζουν τα φυτά με τα απόνερα και να αφήνουν σκονισμένα τα αυτοκίνητά τους.
Την ίδια ώρα, υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Aldi στο Λονδίνο ανακοίνωσαν ότι οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν μόνον έως πέντε μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό.

Συστάσεις για γρήγορα ντους και εξοικονόμηση νερού

Ήδη οι συστάσεις της εταιρείας ύδρευσης Affinity and Wessex Water στη νοτιοδυτική Αγγλία προς τους πολίτες είναι να περιορίζουν τη διάρκεια των ντους στα τέσσερα λεπτά, να βάζουν λιγότερο νερό στους βραστήρες, να γεμίζουν καλά με ρούχα τα πλυντήρια και να χρησιμοποιούν το πολύ μια φορά την ημέρα τα πλυντήρια πιάτων.
Η εταιρεία Yorkshire Water απαγόρευσε τη χρήση λάστιχου για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια, ένα μέτρο που επηρεάζει 5 εκατομμύρια πελάτες.
Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τις 26 Αυγούστου, ενώ οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο έως και 1.000 λίρες.
Η Yorkshire Water είπε ότι τα επίπεδα των ταμιευτήρων της έπεσαν κάτω από το 50% για πρώτη φορά από την ξηρασία του 1995 και πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν μήνες βροχοπτώσεων για να αναπληρωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης