Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κϊνα: Ο πρόεδρος Xi Jinping θα επιδιώξει συνάντηση με τον Biden το Νοέμβριο

Κϊνα: Ο πρόεδρος Xi Jinping θα επιδιώξει συνάντηση με τον Biden το Νοέμβριο
Oι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν δραματικά μετά την επίσκεψη της προέδρου του αμερικανικού Κογκρέσσου Nancy Pelosi στην Ταϊβάν
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση της Κίνας προωθεί σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο ο πρόεδρος Xi Jinping θα επισκεφτεί τη Νοτιοανατολική Ασία το Νοέμβριο και θα συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αμερικανό πρόεδρο Biden, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πρόσωπα που ασχολούνται με τις προετοιμασίες, αυτού που θα αποτελέσει στο πρώτο ταξίδι του Κινέζου ηγέτη στο εξωτερικό μετά από τρία χρόνια και την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο Biden.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Xi στη σύνοδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Ινδονησία στις 15 με 16 Νοεμβρίου.
Οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν αργότερα και από τον Λευκό Οίκο.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε συγκεκριμένα ότι Biden και Χι είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης πρόσωπο με πρόσωπο κατά την τελευταία τους τηλεφωνική συνομιλία.
«Έχουν συμφωνήσει ότι οι ομάδες θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες. Δεν μπορούμε ακόμη να ανακοινώσουμε τον χρόνο και τον τόπο», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Oι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού από το Φεβρουάριο, λόγω της άρνησης της Κίνας να καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και να υιοθετήσει τις δυτικές κυρώσεις, και επιδεινώθηκαν δραματικά μετά την επίσκεψη της προέδρου του αμερικανικού Κογκρέσσου Nancy Pelosi στην Ταϊβάν.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της Ταϊβάν ήταν στο επίκεντρο της δίωρης τηλεφωνικής συνομιλίες που είχαν οι δύο ηγέτες την άνοιξη, με τον Κινέζο πρόεδρο να διαμηνύει στον Biden ότι η Κίνα είναι απολύτως αντίθετη στην ανεξαρτητοποίηση της Ταϊβάν και στην παρέμβαση ξένων δυνάμεων, τον δε Αμερικανό ομόλογό του να τονίζει στον Xi Jinping ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας επίσημης διακήρυξης ανεξαρτησίας από την Ταϊβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης