Διεθνή

Σημαντική επίσκεψη Medvedev στο Donbass – Ετοιμάζεται η προσάρτηση στη Ρωσία;

Σημαντική επίσκεψη Medvedev στο Donbass – Ετοιμάζεται η προσάρτηση στη Ρωσία;
Είναι η σπουδαιότερη αντιπροσωπεία που στέλνει η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev, συνοδευόμενος από κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας του, ταξίδεψε την Πέμπτη 11/8/2022 στην αποσχισθείσα περιοχή του Donbass στην ανατολική Ουκρανία, ζητώντας από τους ηγέτες των αυτονομιστών ενίσχυση των δεσμών με τη Μόσχα.
Είναι η σπουδαιότερη αντιπροσωπεία που στέλνει η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
Σε μήνυμα που ανήρτησε στο Telegram, ο Medvedev, αναφέρει ότι «είχε συνομιλίες για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά προτεραιότητα για την ασφάλεια των Δημοκρατιών του Donbass κατόπιν εντολής του (ρώσου) προέδρου Vladimir Putin.
«Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην εναρμόνιση της νομοθεσίας» των αυτονομιστικών περιοχών με αυτήν της Ρωσίας, καθώς και στην επισκευή των υποδομών και στην προετοιμασία των σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συμπλήρωσε.

Ετοιμάζεται προσάρτηση;

Τον Medvedev, συνόδευσαν μεταξύ άλλων ο εκ των κορυφαίων συμβούλων του Putin, ο Sergei Kiriyenko, ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Vladimir Kolokoltsev και ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Alexander Bortnikov.
Ο Medvedev, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και στη συνέχεια πρωθυπουργός από το 2012 έως το 2020, είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Σήμερα συναντήθηκε με τον αυτονομιστή ηγέτη του Luhansk, τον Leonid Pasechnik και τον αυτονομιστή ηγέτη του Donetsk, τον Denis Pushilin.
Η Ρωσία έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο “Λαϊκών Δημοκρατιών”, κάτι που δεν έχει κάνει η διεθνής κοινότητα.
Η επίσκεψη Medvedev, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία κυριαρχεί η αίσθηση ότι η Μόσχα προετοιμάζει την προσάρτηση μεγάλων τμημάτων της Ουκρανίας.
Οι αυτονομιστικές αρχές στην ανατολική Ουκρανία ζητούν ανοικτά την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία και οι φιλορωσικές διοικήσεις στον ουκρανικό νότο ετοιμάζονται να διοργανώσουν σχετικά δημοψηφίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης