Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τέλος η καραντίνα για τα άτομα που έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό

tags :
ΗΠΑ: Τέλος η καραντίνα για τα άτομα που έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό
Tα σχολεία και τα άλλα ιδρύματα δεν πρέπει να ελέγχουν φαινομενικά υγιείς μαθητές και εργαζόμενους

Οι ειδικοί στις ΗΠΑ αποφάσισαν να χαλαρώσουν δραστικά τα μέτρα κατά της πανδημία και να θέσουν εκτός καραντίνας, ακόμα και τους θετικούς στον ιό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Washington Post, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν την Πέμπτη 11/8/2022 ότι χαλαρώνουν πολλά από τα μέτρα τους για την καταπολέμηση του κορονοϊού, με μια στρατηγική αλλαγή που «ρίχνει» βάρος στα άτομα και όχι στα σχολεία, τις επιχειρήσεις και άλλα ιδρύματα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
Ειδικότερα τα σχολεία και τα άλλα ιδρύματα δεν πρέπει να ελέγχουν φαινομενικά υγιείς μαθητές και εργαζόμενους. Το CDC δίνει λιγότερη έμφαση στην κοινωνική απόσταση. Ο κανόνας της καραντίνας για τα μη εμβολιασμένα άτομα τελείωσε. Ο οργανισμός εστιάζει τώρα στους εξαιρετικά ευάλωτους πληθυσμούς και στο πώς να τους προστατεύσει – όχι στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που σε αυτό το σημείο έχουν κάποια ανοσία έναντι του ιού και είναι απίθανο να αρρωστήσουν σοβαρά.
Οι νέες συστάσεις σηματοδοτούν ότι η κυβέρνηση Biden και οι ιατρικοί της σύμβουλοι αποφάσισαν ότι το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τον Covid-19 επιτρέπει ένα λιγότερο απαιτητικό σύνολο κατευθυντήριων γραμμών.
Οι τρέχουσες συνθήκες αυτής της πανδημίας είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες των τελευταίων δύο ετών», δήλωσε την Πέμπτη η επιδημιολόγος του CDC Greta Massetti

Οι νέες οδηγίες

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα μη εμβολιασμένα άτομα που είχαν στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί δεν συνιστάται πλέον να περάσουν από μια περίοδο καραντίνας πέντε ημερών εάν δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό ή δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα.
Προηγούμενη καθοδήγηση των CDC ανέφερε ότι τα άτομα που είχαν εκτεθεί αλλά ήταν εμβολιασμένα για τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να παραλείψουν την περίοδο καραντίνας.
Η νέα καθοδήγηση επεκτείνει αυτό το πρότυπο για όλους τους πολίτες!
Οι νέες οδηγίες των CDC δεν απαιτούν την κατάργηση όλων των προληπτικών μέτρων.
Για παράδειγμα, τα άτομα που έχουν εκτεθεί – αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί – θα πρέπει να φορούν μάσκα και να υποβάλλονται σε εξετάσεις τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά την έκθεση.
Επίσης, τα άτομα που θα είναι θετικά θα πρέπει να συνεχίσουν να απομονώνονται αμέσως και να μένουν σπίτι για πέντε ολόκληρες ημέρες εάν είναι θετικά. (Η «απομόνωση», σε αντίθεση με την “καραντίνα”, καλύπτει όσους είναι γνωστό ότι έχουν μολυνθεί ή είναι συμπτωματικοί).
Τα CDC δεν ζητούν αρνητικό τεστ για να τελειώσει η απομόνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης