Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία θέλει να απομακρύνει 220.000 ανθρώπους από το Donetsk πριν από τον χειμώνα

Η Ουκρανία θέλει να απομακρύνει 220.000 ανθρώπους από το Donetsk πριν από τον χειμώνα
Xιλιάδες κάτοικοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή πριν από την έλευση του χειμώνα, γιατί οι μάχες έχουν καταστρέψει τις υποδομές ηλεκτροδότησης και θέρμανσης, σύμφωνα με το Κίεβο
Η ουκρανική κυβέρνηση φιλοδοξεί να απομακρύνει - πριν από τον χειμώνα - τα 2/3 των κατοίκων από περιοχές που εξακολουθεί να ελέγχει στην περιφέρεια του Donetsk, εν μέρει λόγω της ανησυχίας ότι θα βρεθούν στο έλεος του ψύχους εξαιτίας των κατεστραμμένων από τον πόλεμο υποδομών.
Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Irina Vereshchuk δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σχεδιάζεται η απομάκρυνση περίπου 220.000 από τους περίπου 350.000 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων 52.000 παιδιών.
Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, το Κίεβο είχε ανακοινώσει την υποχρεωτική εκκένωση περιοχών του Donetsk, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις.
Παρότι οι αρχές χαρακτηρίζουν την εκκένωση «υποχρεωτική», οι κάτοικοι μπορούν να εξαιρεθούν συμπληρώνοντας μια φόρμα στην οποία εκφράζουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν.
Από την 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν απομακρυνθεί 3.904 άνθρωποι, σύμφωνα με την Vereshchuk.
Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης τόνισε πως χιλιάδες κάτοικοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή πριν από την έλευση του χειμώνα, γιατί οι μάχες έχουν καταστρέψει τις υποδομές ηλεκτροδότησης και θέρμανσης. Συμπλήρωσε ότι η εκκένωση ενδέχεται να χρειαστεί να επεκταθεί σε άλλες περιοχές, όπως η Kherson, το Kharkiv και η Zaporizhzhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης