Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Κίνα από τον νέο ιό Langya - Δεκάδες εντοπισμένα κρούσματα - Είναι η νέα.. πανδημία;

Συναγερμός στην Κίνα από τον νέο ιό Langya - Δεκάδες εντοπισμένα κρούσματα - Είναι η νέα.. πανδημία;
Οι επιστήμονες υποθέτουν πως η μυγαλή, ένα μικρό θηλαστικό με σουβλερό ρύγχος, μπορεί να είναι το ζώο που επέτρεψε τη μετάδοσή του στον άνθρωπο
Σχετικά Άρθρα

Ένας νέος ιός ζωικής προέλευσης που ονομάστηκε Λάνγκια έχει μολύνει δεκάδες ανθρώπους στην Κίνα, με τους επιστήμονες προς το παρόν να αποκλείουν ότι η μετάδοσή του γίνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ειδικότερα, ο ιός Langya henipavirus (LayV) προκαλεί στον άνθρωπο συμπτώματα όπως πυρετό, κόπωση, βήχα, ναυτίες και πονοκεφάλους.
Οι επιστήμονες υποθέτουν πως η μυγαλή, ένα μικρό θηλαστικό με σουβλερό ρύγχος, μπορεί να είναι το ζώο που επέτρεψε τη μετάδοσή του στον άνθρωπο.

file-20220811-9577-4jhkbe.avif

Τα κρούσματα..

Οι μολύνσεις διαπιστώθηκαν στις κινεζικές επαρχίες Σαντόνγκ (ανατολικά) και Χενάν (κέντρο).
Τριάντα πέντε άνθρωποι μολύνθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές Αυγούστου από την αμερικανική ιατρική επιθεώρηση αναφοράς New England Journal of Medicine (NEJM).
Οι ασθενείς, αγρότες οι περισσότεροι, δεν είχαν ούτε "στενή επαφή" ούτε "εκτέθηκαν από κοινού" σε παθογόνο παράγοντα, υπογραμμίζεται στη μελέτη, στην οποία διατυπώνεται η υπόθεση για "σποραδική" μόλυνση ανθρώπων.
Ορισμένοι ανέπτυξαν ανωμαλίες στο επίπεδο των αιματικών κυττάρων.
Σε άλλους υπήρξε αλλοίωση των ηπατικών και νεφρικών λειτουργιών, διευκρινίζεται στην έκθεση.
Ο Langya είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά το 2018.
Όμως αυτή τη φορά ο ιός ταυτοποιήθηκε επισήμως, χάρη σ' ένα σύστημα εντοπισμού των οξέων εμπύρετων καταστάσεων και προηγούμενης έκθεσης σε ζώα.
Οι επιστήμονες κρίνουν πως στο στάδιο αυτό είναι πρόωρο να αποφανθούν σχετικά με ενδεχόμενη μετάδοση του LayV μεταξύ ανθρώπων, δεδομένου του μικρού αριθμού των κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές από την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, που συμμετείχαν στη σύνταξη της έκθεσης, επιπλέον έρευνες είναι απαραίτητες ώστε να γίνουν καλύτερα κατανοητές οι ασθένειες που συνδέονται με τον ιό.
Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένα σοβαρό ή θανατηφόρο κρούσμα του Langya, υπογραμμίζει στην εφημερίδα Global Times ο ιολόγος Λίνφα Ουάνγκ της ιατρικής σχολής Duke-NUS της Σιγκαπούρης, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στην Κίνα - Σε lockdown πόλη 1,9 εκατ. κατοίκων, λόγω κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο εφιάλτης των lockdown στην Κίνα, καθώς οι Αρχές εντοπίζουν νέες εστίες κορωνοϊού.
Ειδικότερα, δημοτική αρχή της Γιγούπόλης 1,9 εκατ. κατοίκωνμεγάλου εξαγωγικού κόμβου στην ανατολική επαρχία Τζετζιάνγκ της Κίνας, επέβαλε 3ήμερο lockdown.
Σε ολόκληρη την ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 2.166 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, 700 με συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και 1.466 ασυμπτωματικά, ανέφερε εξάλλου η Εθνική Επιτροπή Υγείας (σ.σ.: το υπουργείο Υγείας). Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι εξαιτίας της COVID-19. Στη Σαγκάη δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα, ενώ στο Πεκίνο επιβεβαιώθηκαν δύο.
Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην ασιατική χώρα παραμένει στους 5.226 νεκρούς επί συνόλου 232.809 μολύνσεων με συμπτώματα της λοίμωξης. Θεωρείται υποτιμημένος από ειδικούς.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης