Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,1%, στα 1.814,10 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,1%, στα 1.814,10 δολάρια η ουγγιά
Ανοδικά έκλεισαν όλα τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με οριακή άνοδο 0,1% έκλεισε ο χρυσός, διατηρώντας το επίπεδο των 1.810 δολαρίων, μετά την εντυπωσιακή επιβράδυνση που κατέγραψε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.
Πιο συγκεκριμένα, η σημαντική επιβράδυνση που εμφάνισε σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, στο 8,5% από το 9,1% του Ιουνίου, έδωσε ώθηση στις τιμές του χρυσού καθώς εκτιμάται ότι θα  επιτρέψει στη Fed να κινηθεί λιγότερο επιθετικά στην επόμενη συνεδρίασή της για τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στη διολίσθηση του δολαρίου αλλά και στην υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου, με τον δείκτη ICE Dollar Index, που μετρά τη δυναμική του αμερικανικού νομίσματος σε σχέση με ένα καλάθι έξι κύριων νομισμάτων, να υποχωρεί κατά 1,3%.
«Ο χρυσός έδειξε μια ενδιαφέρουσα αντίδραση στην έκθεση του ΔΤΚ των ΗΠΑ», σημείωσε ο ανώτερος αναλυτής αγοράς της FxPro, Alex Kuptsikevich, σε σχόλιό του στο MarketWatch
Ωστόσο, το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε για τον χρυσό επιβάρυνε η καθοδική αναθεώρηση των προοπτικών του πολύτιμου μετάλλου στην οποία προέβησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs, επικαλούμενοι τις ανησυχίες της Fed για τον υψηλό πληθωρισμό και την εξασθένηση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Η επενδυτική τράπεζα μείωσε σημαντικά τις τιμές - στόχους που δίνει για την τιμή του χρυσού το επόμενο τρίμηνο, εξάμηνο και δωδεκάμηνο, στα 1.850, 1.950 και 1.950 δολάρια η ουγγιά, από 2.100, 2.300 και 2.500 δολάρια αντίστοιχα που ανέμενε προηγουμένως.
Στο πλαίσιο αυτό το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό, μετά από έντονες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έκλεισε στα 1.814,10 δολαρια, με οριακά κέρδη 1,90 δολαρίων ή 0,1%.
Ανοδικά κινήθηκε και το ασήμι, με το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου να ενισχύεται κατά 24 σεντς ή 1,2% και να κλείνει στα 20,74 δολάρια η ουγγιά.
Το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 25,20 δολάρια ή 1,1% και έκλεισε στα 2.245 δολάρια η ουγγιά, το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα σημείωσε κέρδη 9,60 δολαρίων ή 1% στα 942,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου με άνοδο 1,2% έκλεισε στα 3,65 δολάρια η λίβρα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης