Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βγαίνει ο Nasdaq από την bear market και ο Dow από τη βαθιά διόρθωση - Δηλαδή, τέλoς ταλαιπωρίας για τη Wall;

Βγαίνει ο Nasdaq από την bear market και ο Dow από τη βαθιά διόρθωση  - Δηλαδή, τέλoς ταλαιπωρίας για τη Wall;
Για έξοδο από τη bear maket άρχισαν να μιλάνε στη Wall...
Σχετικά Άρθρα

O Nasdaq Composite οδεύει προς την έξοδο από τη βάναυση bear market των προηγούμενων μηνών, ενώ ο Dow Jones Industrial Average τερματίζει ήδη τη διόρθωση, καθώς οι μετοχές σημειώνουν ράλι μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 8,5% τον Ιούλιο.
Ο Nasdaq Composite καταγράφει αυτή τη στιγμή άνοδο 2,6% στις 12.821 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Market Data Dow Jones, αν ο Nasdaq απόψε κλείσει πάνω από τις 12.775,32 μονάδες, θα καταγράψει άνοδο 20% και πλέον από τα χαμηλά του στις 16 Ιουνίου όταν και έκλεισε στις 10.646,10 μονάδες.
Επομένως ικανοποιούνται τα ευρέως χρησιμοποιούμενα κριτήρια για έξοδο από τη bear market.
Ο Dow Jones εντωμεταξύ καταγράφει άνοδο γύρω στις 530 μονάδες, ή 1,57%, κοντά στις 33.287 μονάδες.
Πρέπει να κλείσει πάνω από τις 32.877,66 μονάδες ώστε ο βασικός βιομηχανικός δείκτης της Wall, το οποίο απέφυγε τη bear market, να καταγράψει άνοδο 10% και πλέον από τα χαμηλά της διόρθωσης.
Οι αμερικανικές μετοχές άντλησαν σήμερα ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο 8,5%.
Ωστόσο, ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τις διακηρύξεις περί εξόδου από τη bear market με βάση ένα μόνο αυθαίρετο όριο σε ένα δείκτη.
«Ένα από τα πιο ισχυρά και διαρκή σημάδια ότι βγαίνουμε από μια bear market είναι όταν το 90% των μετοχών του S&P 500 ξεπερνά τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών και κινείται ανοδικά», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής στη χρηματιστηριακή LPL Financia, στο MarketWatch.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data, έως τη Δευτέρα 8/8, μόνο το 77,3% των μετοχών του S&P 500 και το 74,2% των μετοχών του Nasdaq Composite είχαν κλείσει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης