Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,4%, στα 1,812,30 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 0,4%, στα 1,812,30 δολάρια η ουγγιά
Πτωτικά έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με άνοδο 0,4% έκλεισε ο χρυσός, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου, μία ημέρα πριν την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, που αναμένεται ότι θα δώσουν μια εικόνα για τα επόμενα βήματα της Fed στη μάχη κατά του πληθωρισμού.
Τη άνοδο του κίτρινου μετάλλου τροφοδότησαν η υποχώρηση των μετοχών και η διολίσθηση του δολαρίου που έστρεψαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού.
Παρά την αδυναμία των τελευταίων μηνών, ο χρυσός έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτα καλή πορεία μετά τα εντυπωσιακά ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή.
Η έκθεση για την απασχόληση, όπως ήταν φυσικό, ενίσχυσε το ενδιαφέρον επενδυτών και αναλυτών για τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, που ανακοινώνονται αύριο 10/8, τα οποία εκτιμάται ότι θα δώσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της Fed.
«Ο χρυσός ενισχύεται χάρη στις ροές προς τα ασφαλή καταφύγια λόγω της υποχώρησης των μετοχών αλλά και της εξασθένησης του δολαρίου», ανέφερε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, προχωρώντας και σε μια θετική πρόβλεψη. «Εάν ο πληθωρισμός υποχωρήσει λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο, ο χρυσός θα μπορούσε να κινηθεί προς την περιοχή των 1.850 δολαρίων», αναφέρει.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για τον χρυσό ενισχύθηκε κατά 7,10 δολάρια ή 0,4% και έκλεισε στα 1.812,30 δολάρια η ουγγιά.
Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του πλέον ενεργού συμβολαίου του πολύτιμου μετάλλου από τις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το ασήμι να υποχωρεί κατά 13 σεντς ή 0,6% και να κλείνει στα 20,48 δολάρια η ουγγιά.
Ανάλογη κινήθηκε και το παλλάδιο, με το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 22,70 δολάρια ή 1% και να κλείνει στα 2.218,80 δολάρια η ουγγιά, καθώς και η πλατίνα, με το συμβόλαιο Οκτωβρίου να χάνει 5,40 δολάρια ή 0,6% και να κλείνει στα 933 δολάρια η ουγγιά.
Σχεδόν αμετάβλητο έκλεισε το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για τον χαλκό, στα 3,587 δολάρια η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης