Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγές στο WhatsΑpp: Πως μπορείς να είσαι πλέον αόρατος στα μηνύματα σου - Τι θα γίνει με τα screenshot

Αλλαγές στο WhatsΑpp: Πως μπορείς να είσαι πλέον αόρατος στα μηνύματα σου - Τι θα γίνει με τα screenshot
Η νέα λειτουργία «έλεγχος παρουσίας στο διαδίκτυο» σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα, ενώ φαίνεστε εκτός σύνδεσης

Το WhatsApp, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Meta, παρουσίασε σήμερα σημαντικές νέες επιλογές για το απόρρητο των χρηστών.
Η νέα λειτουργία «έλεγχος παρουσίας στο διαδίκτυο» σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα, ενώ φαίνεστε εκτός σύνδεσης.
Αυτό προσφέρει ένα ακόμη επίπεδο ελέγχου του απορρήτου σε σχέση με τη δυνατότητα απόκρυψης της κατάστασής σας, που είχε εμφανιστεί νωρίτερα φέτος.
Η νέα λειτουργία σάς δίνει τη δυνατότητα να αποφασίσετε ποιες επαφές μπορούν να δουν την κατάστασή σας στο διαδίκτυο και ποιες όχι. Δεν υπάρχουν όρια και μπορείτε να αλλάξετε τα άτομα ανά πάσα στιγμή.

Αποκλεισμός screenshot στα μηνύματα «μιας προβολής»

Το WhatsApp δοκιμάζει επίσης τον αποκλεισμό στιγμιότυπων οθόνης (screenshot) συγκεκριμένα για τα μηνύματα που εξαφανίζονται μετά από μία προβολή. Η λειτουργία αυτή των μηνυμάτων της «μίας προβολής» παρουσιάστηκε πέρυσι και η Meta προειδοποίησε τους χρήστες ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς οποιοσδήποτε μπορούσε να κρατήσει screenshot από αυτά.
Μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να αποκλείσετε τέτοια screenshots βρίσκεται τώρα σε δοκιμαστική φάση και η εταιρεία ελπίζει να την κάνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες σύντομα.

Αποχωρήστε «αθόρυβα» από τις συνομιλίες

Τέλος, μια νέα λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποχωρήσουν από τις ομάδες στις οποίες συμμετέχουν, χωρίς να σταλεί μαζική ειδοποίηση στους υπόλοιπους χρήστες της ομάδας, παρά μόνο στους διαχειριστές.

Οι νέες λειτουργίες αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες σταδιακά για όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τι δηλώνει ο Zuckerberg για τις αλλαγές

Ο στόχος είναι τελικά να γίνει το WhatsApp «τόσο ιδιωτικό και ασφαλές όσο και οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, σε μια ανάρτηση στο Facebook.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης