Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελικά πόσους στρατιώτες χάνουν ημερησίως οι Ουκρανοί; - Από 500 την ημέρα έχουν περιοριστεί σε 30 με 50 καθημερινά

Τελικά πόσους στρατιώτες χάνουν ημερησίως οι Ουκρανοί; - Από 500 την ημέρα έχουν περιοριστεί σε 30 με 50 καθημερινά
Σύμφωνα με τον Podolyak, ο αριθμός έχει μειωθεί κατά 2,5-3 φορές από τις ημερήσιες απώλειες 100-200 ανθρώπων που σκοτώνονταν τις προηγούμενες εβδομάδες

Τελικά πόσους στρατιώτες χάνει την ημέρα ο Ουκρανικός στρατός;
Οι Ουκρανοί έχουν αναφέρει κατά καιρούς διάφορους αριθμούς για τους νεκρούς στρατιώτες και τραυματίες.
Ωστόσο σύμφωνα με τον σύμβουλο του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Mykhailo Podolyak, ο αριθμός έχει μειωθεί κατά 2,5-3 φορές από τις ημερήσιες απώλειες 100-200 νεκρών, που ήταν το προηγούμενο διάστημα.
Η Ουκρανία χάνει 30-50 στρατιώτες που σκοτώνονται την ημέρα. Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Mykhailo Podolyak.
«Νομίζω ότι οι απώλειες είναι κάπου μεταξύ 30-50 ατόμων», είπε σε συνέντευξή του στην ουκρανική υπηρεσία του BBC.

Σύμφωνα με τον Podolyak, ο αριθμός έχει μειωθεί κατά 2,5-3 φορές από τις ημερήσιες απώλειες 100-200 ανθρώπων που σκοτώνονταν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Podolyak είχε αναφέρει ότι η Ουκρανία χάνει έως και 200 στρατιώτες που σκοτώνονται την ημέρα.
Και σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης του κυβερνώντος κόμματος Υπηρέτης του Λαού, οι ημερήσιες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κυμαίνονται από 200 έως 500 νεκρούς.
Στις 10 Ιουνίου 2022, ο Aleksey Arestovich, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, κατονόμασε για πρώτη φορά τον συνολικό αριθμό των απωλειών των ουκρανικών στρατευμάτων - έως και 10 χιλιάδες νεκρούς.
Ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι περίπου 30 χιλιάδες άνθρωποι.
Με βάση τους Ουκρανούς έχουν 10.000 νεκρούς στρατιώτες και 30.000 τραυματίες στρατιώτες.

Στις 15 Ιουλίου 2022, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov επεσήμανε ότι η κορύφωση των απωλειών του ουκρανικού στρατού ήταν τον Μάιο, όταν έχανε έως και 100 νεκρούς την ημέρα και είχε 300-400 τραυματίες την ημέρα.

Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση Putin με Zelensky

Η Ρωσία δεν σχολιάζει τη θεωρητική πιθανότητα συνάντησης μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας Putin και Zelensky στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο.
Όπως τόνισε ο Peskov, γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπάρχουν πάρα πολλά «αν» σε αυτό το θέμα.
«Μπορούμε μόνο de facto να δηλώσουμε την τρέχουσα κατάσταση», «μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μια τέτοια συνάντηση» κατέληξε ο ρώσος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης