Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαργυρώνει τα κέρδη - μαμούθ από το εμβόλιο Covid 19 η Pfizer - Εξαγοράζει την GBT έναντι 5,4 δισ.

tags :
Εξαργυρώνει τα κέρδη - μαμούθ από το εμβόλιο Covid 19 η Pfizer - Εξαγοράζει την GBT έναντι 5,4 δισ.
Η Pfizer θα πληρώσει 68,50 δολάρια ανά μετοχή GBT
Το ποσό των 5,4 δισ. δολαρίων σε μετρητά θα καταβάλει η Pfizer για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής φαρμάκων για τη δρεπανοκυτταρική νόσο Global Blood Therapeutics, καθώς προσπαθεί να επωφεληθεί από την αύξηση των εσόδων που εξασφάλισε από το εμβόλιο και τη θεραπεία για τον COVID-19.
Η Pfizer θα πληρώσει 68,50 δολάρια ανά μετοχή GBT, που αντιπροσωπεύει premium 7,3% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής και σχεδόν 43% premium σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης, αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η GBT είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον εξαγοράς.
Η Wall Street Journal ανέφερε την Παρασκευή ότι η Pfizer βρισκόταν σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά της.

Διπλάσια τα έσοδα

Τα έσοδα της Pfizer για το 2021, ύψους 81,3 δισ. δολαρίων, ήταν σχεδόν διπλάσια από το προηγούμενο έτος, λόγω των πωλήσεων εμβολίων COVID-19.
Με την προσθήκη του αντιικού χαπιού της για τον COVID-19 Paxlovid, η Pfizer αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα περίπου 100 δισ. δολαρίων φέτος, αλλά οι πωλήσεις και από τα δύο προϊόντα αναμένεται να μειωθούν στο μέλλον.
Η Pfizer είναι σε επιφυλακή για εξαγορές που θα μπορούσαν να αποφέρουν δισεκατομμύρια σε ετήσιες πωλήσεις μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης