Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αξιοσημείωτη ήταν η μείωση στις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο 2022

ΗΠΑ: Αξιοσημείωτη ήταν η μείωση στις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο 2022
Οι καταναλωτές εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός  θα υποχωρήσει σταδιακά
Σχετικά Άρθρα

Αξιοσημείωτη μείωση κατέγραψαν οι προσδοκίες των Αμερικανών καταναλωτών για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο 2022, σύμφωνα με έρευνα της Fed.
Η μηνιαία Έρευνα Προσδοκιών των Καταναλωτών της Fed της Νέας Υόρκης έδειξε ότι οι ερωτηθέντες αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει σταδιακά και θα κινηθεί με ρυθμό 6,2% το 2023 και 3,2% για τα επόμενα τρία χρόνια.
Αν και οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλοί με βάση τους ιστορικούς μέσους όρους, καταγράφουν σημαντική πτώση κατά 0,4% σε σχέση με τις αντίστοιχες προσδοκίες των καταναλωτών για πληθωρισμό 6,8% το 2023 και 3,6% για τα τρία επομενα χρόνια που είχαν καταγραφεί στην ίδια έρευνα του μηνός Ιουνίου.
Η πτώση των προσδοκιών των καταναλωτών για τον πληθωρισμό οφείλεται στις προσδοκίες για μεγάλη αποκλιμάκωση των τιμών στη βενζίνη και τα τρόφιμα.
Έως τον Ιούνιο, οι τιμές των τροφίμων είχαν αυξηθεί με ρυθμό της τάξης του 10,4% ετησίως.
Αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να καταγράφουν άνοδο κατά 6,7% τους επόμενους 12 μήνες, αλλά το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει μια επιβράδυνση του ρυθμού του πληθωρισμού κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Αντίστοιχα η τιμή της βενζίνης έχει μειωθεί περίπου κατά 67 σεντς το γαλόνι από τον περασμένο μήνα, αν και παραμένει 87 σεντς υψηλότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο.
Οι τιμές των εμπορευμάτων συνολικά έχουν μειωθεί επίσης το τελευταίο μήνα σε σημαντικό βαθμό.
Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό είναι ενας σημαντικός δείκτης που παρακολουθείται στενά από τους αξιωματούχους της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης