Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Οι ορειβάτες του Λευκού Όρους θα κληθούν να πληρώσουν εκ των προτέρων για τη διάσωση ή την κηδεία τους

Guardian: Οι ορειβάτες του Λευκού Όρους θα κληθούν να πληρώσουν εκ των προτέρων για τη διάσωση ή την κηδεία τους
Θα κληθούν να καταβάλουν προκαταβολή σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωθούν ή να ταφούν, ώστε αυτά τα έξοδα να μην βαρύνουν τους Γάλλους φορολογούμενους, αναφέρει ο Guardian
Οι αρχές της γαλλικής κοινότητας Saint-Gervais-les-Bains αποφάσισαν να απαιτήσουν κατάθεση 15.000 ευρώ από τους τουρίστες που θέλουν να ανέβουν στο Mont Blanc, αγνοώντας όλες τις προειδοποιήσεις κινδύνου που έχει εκδώσει η χώρα. 
Οι τοπικοί οδηγοί έχουν αναστείλει τις εργασίες στη διαδρομή για ένα μήνα λόγω έντονων πτώσεων βράχων και ξηρασίας, αλλά δεκάδες τουρίστες δεν δίνουν σημασία στις συστάσεις και συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους.
Ως εκ τούτου, θα κληθούν να καταβάλουν προκαταβολή σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωθούν ή να ταφούν, ώστε αυτά τα έξοδα να μην βαρύνουν τους Γάλλους φορολογούμενους, αναφέρει ο Guardian.
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, τέτοια μέτρα ελήφθησαν ως απάντηση στο γεγονός ότι δεκάδες άνθρωποι αγνοούν όλες τις προειδοποιήσεις κινδύνου και συνεχίζουν να «παίζουν ρώσικη ρουλέτα». 
Συγκεκριμένα, πέντε τουρίστες από τη Ρουμανία προσπάθησαν πρόσφατα να σκαρφαλώσουν «με σορτς, αθλητικά παπούτσια και ψάθινα καπέλα»μέχρι που τους σταμάτησε η αστυνομία του βουνού, είπε ο Peilex.  Τοπικοί οδηγοί ανέστειλαν τις εργασίες στη δημοφιλή διαδρομή για ένα μήνα στα μέσα Ιουλίου λόγω έντονων βράχων, εξηγεί το άρθρο. Είπαν ότι οι πτώσεις βράχων γίνονται τώρα  «μέρα και νύχτα». 
Η τοπική διοίκηση προέτρεψε επίσης τους τουρίστες να σταματήσουν για λίγο την αναρρίχηση, καθώς η έντονη ζέστη κάνει πλέον τις συνθήκες αναρρίχησης ακόμη πιο επικίνδυνες. Τα τελευταία 20 χρόνια, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει στη διαδρομή Guter, γράφει ο Guardian.
Ωστόσο, πολλοί «ψευτοαλπινιστές» συνεχίζουν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις και τις εκκλήσεις των αρχών, αναγκάζοντάς τις να λάβουν πρόσθετα μέτρα, τόνισε ο Peileks.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης