Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ πούλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο πυροβόλα όπλα το μήνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Οι ΗΠΑ πούλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο πυροβόλα όπλα το μήνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο «αντισυνταγματικό» απόπειρα των αντιπάλων τους να κατάσχουν όπλα από το κοινό

Οι μηνιαίες πωλήσεις φορητών όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες με φόντο την αυξανόμενη εγκληματικότητα στις μεγάλες πόλεις, καθώς και τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να περιορίσουν την κυκλοφορία όπλων στη χώρα, ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο για τρία συνεχόμενα χρόνια, αναφέρει η Ουάσιγκτον «Οι Times» επικαλούμενοι την ένωση βιομηχανίας National Shooting Sports Foundation (National Shooting Sports Foundation ή NSSF).
Σύμφωνα με την NSSF, στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ελέγχων ιστορικού που διενεργεί το FBI σε πολίτες που αγοράζουν πυροβόλα όπλα από εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους ή λαμβάνουν άδεια να φέρουν πυροβόλα όπλα δείχνουν ότι το γραφείο διεξήγαγε 1,23 εκατομμύρια τέτοιους ελέγχους ιστορικού τον Ιούλιο σε όσους θέλουν να αποκτήσουν νόμιμα πυροβόλα όπλα.
Ο Ιούλιος 2022 κατέλαβε την τρίτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις όπλων - περισσότερα δείγματα πωλήθηκαν αυτόν τον μήνα μόνο τον περασμένο Ιούλιο (τότε διενεργήθηκαν 1,28 εκατομμύρια έλεγχοι), καθώς και τον Ιούλιο του 2020 (1,85 εκατομμύρια), όταν λόγω της δολοφονίας του Floyd από την αστυνομία, ένα κύμα ταραχών προκάλεσε απότομη αύξηση της ζήτησης για εξοπλισμό αυτοάμυνας, σημειώνει ο αρθρογράφος των Washington Times.
Σύμφωνα με την NSSF, το ρεκόρ όλων των εποχών σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2020, όταν οι ΗΠΑ άρχισαν να επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς καραντίνας σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού - εκείνον τον μήνα, το FBI ήλεγξε τα δεδομένα 2,3 εκατομμυρίων αγοραστών.
«Ο κόσμος βλέπει ότι οι εισαγγελείς αρνούνται να στείλουν εγκληματίες στη φυλακή και αρχίζουν να ανησυχούν για την προσωπική ασφάλεια », σχολίασε ο εκπρόσωπος της NSSF Μαρκ Ολίβα.
Σύμφωνα με την Oliva, τα δημογραφικά στοιχεία των αγοραστών όπλων αλλάζουν: η μέση ηλικία τους έχει μειωθεί και η φυλετική και εθνοτική τους πολυμορφία έχει αυξηθεί.
Όπως ανέφερε προηγουμένως η NSSF, μεταξύ 2019 και 2020, ο αριθμός των μαύρων Αμερικανών που κατέχουν όπλα αυξήθηκε κατά 58%.
«Για 36ο συνεχόμενο μήνα, οι πωλήσεις ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο δείγματα.
Ποτέ δεν είχαμε τόσο ισχυρά στατιστικά στοιχεία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και το θέμα είναι ότι το πορτρέτο του σημερινού κατόχου του όπλου είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήταν χθες », ανέφερε ο Oliva στους Washington Times.
Οι πωλήσεις φορητών όπλων παραμένουν υψηλές εν μέσω βημάτων που έχουν κάνει οι Δημοκρατικοί νομοθέτες, τονίζουν οι Washington Times.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου η πλειοψηφία διατηρείται από το Δημοκρατικό Κόμμα, ψήφισε νομοσχέδιο στις 29 Ιουλίου για την απαγόρευση της πώλησης «όπλων επίθεσης».
Εν τω μεταξύ, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους Δημοκρατικούς να προωθήσουν την πρωτοβουλία μέσα από τη Γερουσία, όπου οι έδρες κατανέμονται πλέον εξίσου μεταξύ των δύο κύριων κομμάτων, γράφει το WT.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο «αντισυνταγματικό» απόπειρα των αντιπάλων τους να κατάσχουν όπλα από το κοινό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης