Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση 10 παγιδευμένων ανθρακωρύχων

Μεξικό: Μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση 10 παγιδευμένων ανθρακωρύχων

Η πολιτεία Coahuila είναι η μόνη όπου εξορύσσεται άνθρακας στο Μεξικό, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των 10 ανθρακωρύχων που έχουν παγιδευτεί 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης από την Τετάρτη 3/8 στο βορειοανατολικό τμήμα του Μεξικού, μετά την κατάρρευση και την πλημμύρα σε τρεις στοές ανθρακωρυχείου.
Έκκληση στα σωστικά συνεργεία να κάνουν «περισσότερα» ώστε να σωθούν οι δέκα εργάτες απηύθυνε ο πρόεδρος του Μεξικού, Andrés Manuel López Obrador.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να σωθούν οι ανθρακωρύχοι. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που οδεύουμε να κάνουμε και να κάνουμε ακόμη περισσότερα», τόνισε την Κυριακή 7/8 κατά την επίσκεψή του στον τόπο της καταστροφής, στην πολιτεία Coahuila, προσθέτοντας πως «θέλω να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Περίπου 400 μέλη σωστικών συνεργείων συνέχιζαν την επιχείρηση για να σωθούν οι δέκα εργαζόμενοι που παγιδεύτηκαν, όταν κατέρρευσαν και πλημμύρισαν οι τρεις στοές, σε βάθος 60 μέτρων.
Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν περίπου 20 αντλίες, ενώ οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι το επίπεδο του νερού μπορεί να ανέβει, λόγω ροής από γειτονικό ορυχείο.
Σημειώνεται ότι η πολιτεία Coahuila είναι η μόνη όπου εξορύσσεται άνθρακας στο Μεξικό, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.
Τον Ιούνιο του 2021 χάθηκαν 7 εξαιτίας κατάρρευσης υπόγειας στοάς, ενώ στις 19/2/ 2006 σκοτώθηκαν 65 ανθρακωρύχοι όταν εξερράγη αέριο συγκεντρωμένο σε θύλακα στην Πάστα δε Κόντσος, ορυχείο που ανήκε στην κοινοπραξία Grupo México.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης