Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρώσοι προετοιμάζουν δημοψηφίσματα στην Ουκρανία για προσάρτηση 11/9 – Στοχεύουν σε Bakhmut, Mykolaiv

Οι ρώσοι προετοιμάζουν δημοψηφίσματα στην Ουκρανία για προσάρτηση 11/9 – Στοχεύουν σε Bakhmut, Mykolaiv
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν ανατολικά της πόλης Mykolaiv στις 7 Αυγούστου που βρίσκεται μεταξύ Kherson και Οδησσού

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν δημοψηφίσματα στις 11 Σεπτεμβρίου 2022, στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία με στόχο την προσάρτηση… ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουν τις κινήσεις τους με στόχο προέλαση και κατάληψη των περιοχών Bakhmut στην Ανατολική Ουκρανία και Mykolaiv στην Νότια Ουκρανία που βρίσκεται μεταξύ Kherson και Odessa.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι επιταχύνουν τις προετοιμασίες τους για δημοψηφίσματα σχετικά με τη ρωσική προσάρτηση κατεχομένων ουκρανικών εδαφών.
Ο Ουκρανός δήμαρχος της Μελιτόπολης, της περιφέρειας Zaporizhia, Ivan Fedorov, ανέφερε στις 7 Αυγούστου ότι η αντίσταση μεταξύ των κατοίκων της Ουκρανίας ανάγκασε τις ρωσικές αρχές να αλλάζουν «διαρκώς» τα σχέδιά τους για τα δημοψήφισμα.
Μάλιστα αναφέρεται ότι οι ρώσοι εξετάζουν επτά ημέρες «ψηφοφορίας από το σπίτι» κατά τις οποίες Ρώσοι στρατιωτικοί θα πηγαίνουν σπίτι σε σπίτι για να πάρουν συνέντευξη από τους κατοίκους της Μελιτόπολης.
Ο σύμβουλος της ουκρανικής διοίκησης Kherson, Sergey Khlan, ανέφερε ότι η ημερομηνία δημοψηφίσματος παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου.

Καταργώντας τις επιλογές προσωπικής ψηφοφορίας και μεταβαίνοντας σε έρευνες από σπίτι σε σπίτι, οι ρωσικές κατοχικές αρχές αυξάνουν τις ευκαιρίες τους να εκφοβίσουν άμεσα τους Ουκρανούς αμάχους.
Οι κατοχικές αρχές μπορούν επίσης να μετατρέψουν αυτές τις «έρευνες» σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών για την εξάλειψη της ουκρανικής αντιπολίτευσης στις κατεχόμενες περιοχές.
Ωστόσο στο Donbass τα δημοψηφίσματα θα πραγματοποιηθούν και με κάλπη αλλά και διαδικτυακά.

Η Ιρανική Διαστημική Υπηρεσία (ISA) διέψευσε τις αναφορές στις 7 Αυγούστου ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει έναν ιρανικό δορυφόρο πάνω από την Ουκρανία για αρκετούς μήνες μετά την εκτόξευση του δορυφόρου από τη Ρωσία για λογαριασμό του Ιράν.
Το κρατικό ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA επικαλέστηκε δήλωση του ISA στις 7 Αυγούστου, βεβαιώνοντας ότι ο δορυφόρος θα ελέγχεται από το Ιράν «από την πρώτη μέρα, αμέσως μετά την εκτόξευση».
Ο ISA τόνισε ότι «καμία άλλη χώρα δεν θα έχει πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες και οι φήμες για δορυφορικές εικόνες που αναπτύσσονται στην υπηρεσία στρατιωτικών στόχων άλλης χώρας είναι αναληθείς».
Η Washington Post ανέφερε τους ισχυρισμούς δύο δυτικών αξιωματούχων ότι η Ρωσία θα διατηρήσει τον έλεγχο του δορυφόρου μετά την εκτόξευση για να επιτηρήσει την Ουκρανία και θα παραχωρήσει τον έλεγχο του δορυφόρου στο Ιράν σε μέλλοντα χρόνο.

Βασικά σημεία

Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, κάτι που πιθανότατα επηρεάζει τις προσπάθειες ρωσικής διοίκησης και ελέγχου στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του Izyum, ανατολικά του Siversk και ανατολικά και νότια του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη σε οικισμούς στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk και συνεχίζουν τις προσπάθειες να σπάσουν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές κατά μήκος της γραμμής επαφής της πόλης Avdiivka - Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν ανατολικά της πόλης Mykolaiv στις 7 Αυγούστου που βρίσκεται μεταξύ Kherson και Οδησσού.

Οι ρωσικές δυνάμεις συγκροτούν μια νέα 72η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκίων στην Περιφέρεια Orenburg ως μέρος του 3ου Σώματος Στρατού.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη χερσαία επίθεση βορειοδυτικά του Izyum.
Οι εικόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύτηκαν στις 7 Αυγούστου έδειξαν στοιχεία της 5ης Ταξιαρχίας αρμάτων μάχης και της 37ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων που δρούσαν σε αδιευκρίνιστες τοποθεσίες κατά μήκος του άξονα Izyum, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στον άξονα Izyum.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του Izyum προς την κατεύθυνση του Slovyansk στις 7 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι η ουκρανική δύναμη απέκρουσε μια ρωσική επίθεση κοντά στη Virnopillya - περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Izyum.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Bohorodychne και στο Dolyna, αμφότερα περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Slovyansk κατά μήκος της γραμμής Izyum – Slovyansk.
Ο αρχηγός της Στρατιωτικής Πολιτικής Διοίκησης του Slovyansk, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές στο κέντρο του Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χερσαία επίθεση ανατολικά του Siversk.
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι τα ρωσικά στρατεύματα απέτυχαν να βελτιώσουν την τακτική τους θέση στο Verkhnokamyanske, 5 χιλιόμετρα ανατολικά του Siversk.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατά τα άλλα διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές πάνω και γύρω από το Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα βορειοανατολικά, ανατολικά και νότια του Bakhmut στις 7 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξουδετέρωσαν μια ρωσική ομάδα αναγνώρισης στη Bilohorivka, περίπου 18 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή των οικισμών Yakovlivka, Volodymyryvka και Pokrovske εντός 15 χιλιομέτρων από τα ανατολικά προάστια του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να κερδίσουν έδαφος νότια του Bakhmut και διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις γύρω από το Zaitseve, το Vershyna, το Kodema, το Vidrodzhennya και τη Semihirya.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα βόρεια και δυτικά της πόλης του Donetsk και πιθανότατα έχουν προχωρήσει σταδιακά σε οικισμούς κοντά στα περίχωρα της πόλης του Donetsk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι ρωσικά Οι δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να σπάσουν τις αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας προς τις κατευθύνσεις Krasnohorivka (15 χλμ βόρεια της πόλης του Donetsk), Pisky (5 χλμ βορειοδυτικά της πόλης του Donetsk), Avdiivka (5 χλμ βόρεια της πόλης του Donetsk) και Maryinka (απευθείας στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk).
Πλάνα μάχης που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 7 Αυγούστου δείχνει ρωσικές δυνάμεις στο κεντρικό τμήμα του Pisky, κάτι που δείχνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα εδραιώνουν τον έλεγχο της περιοχής.
Πρόσθετα πλάνα μάχης από τις 6 Αυγούστου έδειξαν ρωσικά στρατεύματα να προελαύνουν στον ανατολικό τομέα της Maryinka.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προχωρήσουν ανατολικά της πόλης Mykolaiv στις 7 Αυγούστου, αλλά δεν σημείωσαν εδαφικά κέρδη.
Ουκρανικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια επίθεση προς την κατεύθυνση του Vasylky - Blahodatne, περίπου 45 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Mykolaiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εντείνουν την εναέρια αναγνώριση και να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές στο Andriivka, το Bilohirka και το Velyke Artakove, που βρίσκονται όλα κοντά στο ουκρανικό προγεφύρωμα πάνω από τον ποταμό Inhulets.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να εκτοξεύουν πυραύλους κρουζ από τα συστήματα Smerch και Uragan MLRS στην πόλη Mykolaiv.
Αξιωματούχοι της Περιφέρειας Dnipropetrovsk ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 60 ρουκέτες από συστήματα Grad MLRS σε παράκτιους οικισμούς στην περιοχή Nikopol.

Αλληλοκατηγορίες για τον Πυρηνικό Σταθμό της Zaporizhia

Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι αντάλλαξαν κατηγορίες σχετικά με την ευθύνη για το βραδινό βομβαρδισμό της 6ης Αυγούστου στον Πυρηνικό Σταθμό της Zaporizhia (NPP).
Η κρατική επιχείρηση ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν ρουκέτες στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia, οι οποίοι έπληξαν τον χώρο αποθήκευσης ράβδων πυρηνικού καυσίμου και κατέστρεψαν τους αισθητήρες παρακολούθησης της ακτινοβολίας.
Ο επικεφαλής της Διοίκησης Κατοχής της Περιφέρειας Zaporizhia, που διορίστηκε από τη Ρωσία, Evgeniy Balitsky, ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν το εργοστάσιο με συστήματα Uragan MLRS, με αποτέλεσμα την ίδια ζημιά που περιγράφουν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε προηγουμένως απαιτήσει από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την Ουκρανία επειδή έθεσε σε κίνδυνο γειτονικές χώρες με πυρηνική καταστροφή στις 6 Αυγούστου και ο Evgeniy Balitsky εξέφρασε παρόμοια ανησυχία για «πυρηνική καταστροφή» που θα έπληττε όλη την Ευρώπη.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αναλαμβάνουν αμυντικά μέτρα για να εκτρέψουν τα ουκρανικά χτυπήματα ακριβείας στη ρωσική επιμελητεία και να προετοιμάσουν αμυντικές θέσεις πριν από τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Ο επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Kherson δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δημιουργούν ζωτικής σημασίας υποδομές σε όλη την Περιφέρεια Χερσώνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Ο Σύμβουλος της Διοίκησης της Περιφέρειας της Kherson, Serhiy Khlan, σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πολίτες στην γέφυρα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka και επιτρέπουν στους πολίτες να χρησιμοποιούν πλωτές γέφυρες για να εμποδίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να στοχοποιήσουν ρωσικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) τον ποταμό Dnipro στην Ουκρανία.
cc1_28.png
cc2_28.png
cc3_27.png
cc4_27.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης