Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Ρωσίας: Για την ενεργειακή κρίση ευθύνονται οι απερίσκεπτοι πολιτικοί της EE – Απάτη η βοήθεια στην Ουκρανία

Μήνυμα Ρωσίας: Για την ενεργειακή κρίση ευθύνονται οι απερίσκεπτοι πολιτικοί της EE – Απάτη η βοήθεια στην Ουκρανία
Πρακτικά το μήνυμα της Ρωσίας... είναι θα επιλυθεί η ενεργειακή κρίση εάν αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας… - Η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία είναι απάτη…

Για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη ευθύνονται οι απερίσκεπτοι ηγέτες που επέβαλλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι το μήνυμα που στέλνουν ρώσοι αξιωματούχοι…
Πρακτικά το μήνυμα της Ρωσίας... είναι θα επιλυθεί η ενεργειακή κρίση εάν αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας…

Ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ τόνισε ότι «η Ρωσία ήταν και παραμένει αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη».
Οι τεχνικές διαδικασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream δεν μπορούν να ολοκληρωθούν λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που επιβλήθηκαν από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, για τον λόγο αυτό και οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται τώρα σε ενεργειακή κρίση ανέφερε ο πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Ταυτόχρονα ο Peskov ο εκπρόσωπος του ρώσου Προέδρου Putin ανέφερε ότι η Δύση έχει περιπλέξει τεχνητά την κατάσταση με τις τουρμπίνες για το Nord Stream.
Η Ρωσία ελπίζει ότι η τουρμπίνα για τον Nord Stream θα φτάσει σύντομα.

«Όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση με τον Nord Stream, νομίζω ότι έχει ήδη εξηγηθεί λεπτομερώς ότι υπάρχουν ορισμένες τεχνικές διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν με τον εξοπλισμό Nord Stream και αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας».
Η Ρωσία ήταν και παραμένει αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη».
«Η ιδέα της επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι λάθος, επομένως πρώτα από όλα πρέπει να ρωτήσουμε αυτούς τους απερίσκεπτους ευρωπαίους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών, που αδιαφορούν για τα συμφέροντα των λαών τους».

Από τις 27 Ιουλίου, ο Nord Stream, μέσω του οποίου παρέχεται αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, χρησιμοποιείται στο 20% περίπου της μέγιστης χωρητικότητάς του λόγω της διακοπής λειτουργίας δύο αεριοστρόβιλων.
Ένας από αυτούς τους αεροστροβίλους – ήταν κατασκευασμένος στον Καναδά από τη Siemens Energy - στάλθηκε στον Καναδά για επισκευή.
Λόγω των κυρώσεων του Καναδά κατά της Ρωσίας, ο κατασκευαστής αρνήθηκε αρχικά να επιστρέψει τον επισκευασμένο εξοπλισμό στη Γερμανία, αλλά μετά από πολυάριθμα αιτήματα από την Γερμανία, αποφάσισε ωστόσο να τον επιστρέψει.
Στις 25 Ιουλίου, η Gazprom ανακοίνωσε την αναγκαστική διακοπή λειτουργίας ενός άλλου αεριοστροβίλου στο σταθμό συμπίεσης της Portovaya λόγω της λήξης του χρόνου μεταξύ των γενικών επισκευών πριν από την γενική επισκευή.
Έτσι, μόνο ένας στρόβιλος παραμένει σε κατάσταση λειτουργίας.

Η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία είναι απάτη…

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Lauren Boybert (R-Colorado) επέκρινε την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
«Μεγάλο μέρος της βοήθειας προς την Ουκρανία είναι απάτη».
Μόνο το 30% περίπου των παραδόσεων όπλων «φθάνουν στον τελικό τους προορισμό», δήλωσε στο CBS ο Jonas Okhman, επικεφαλής της ΜΚΟ Blue-Yellow με έδρα τη Λιθουανία, ο οποίος διαχειρίζεται τις μεταφορές στρατιωτικής βοήθειας στην ουκρανική πλευρά της ΜΚΟ που εδρεύει στη Λιθουανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua στις 30 Απριλίου ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσω πολιτικών συμφωνιών.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι διάφορα όπλα στέλνονται στην Ουκρανία ακατάπαυστα.
Σύμφωνα με τον Lavrov, όλα αυτά γίνονται με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της εισβολής», αλλά στην πραγματικότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύουν να πολεμήσουν τη Ρωσία «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», αδιαφορούν για την τύχη της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης