Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Niinisto (Φινλανδία): Έρχεται οικονομική ύφεση που θα επηρεάσει την ενότητα της Ευρώπης

Προειδοποίηση Niinisto (Φινλανδία): Έρχεται οικονομική ύφεση που θα επηρεάσει την ενότητα της Ευρώπης
Ο Φιλανδός πρόεδρος τόνισε ότι σήμερα είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη «οι κίνδυνοι κλιμάκωσης της ουκρανικής σύγκρουσης»
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει οικονομική ύφεση λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Φιλανδός πρόεδρος Sauli Niinisto σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Maaseudun Tulevaisuus.
«Οι άνθρωποι στη Φινλανδία και σε άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να υπομείνουν το γεγονός ότι η οικονομία δεν θα αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο.
Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ενότητα της Ευρώπης, επειδή η ανάπτυξη σταματά απότομα και ο αριθμός των προκλήσεων αυξάνεται», σημείωσε. .
Γι' αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα βασικά καθήκοντα είναι η διασφάλιση της «αυτάρκειας της Φινλανδίας στον τομέα της ασφάλειας, παρά τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και της ανεξαρτησίας της» σε θέματα επισιτιστικής ασφάλειας.

Κίνδυνοι κλιμάκωσης

Ο Φιλανδός πρόεδρος τόνισε ότι σήμερα είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη «οι κίνδυνοι κλιμάκωσης της ουκρανικής σύγκρουσης».
«Η κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, και μεταξύ Ρωσίας και Φινλανδίας ειδικότερα, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία», είπε.
Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Donbass.
Τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στόχευε να αποστρατιωτικοποιήσει και να αποναζιστικοποιήσει τη χώρα.
Μετά από αυτό, οι δυτικές χώρες επέβαλαν μεγάλης κλίμακας κυρώσεις στη Ρωσία και αύξησαν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης